Στους εκπροσώπους των κομμάτων της βουλής παρέδωσε ο Κώστας Τασούλας το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και την τροποποίηση του πτωχευτικού δικαίου των φυσικών προσώπων.

Ο πρόεδρος της βουλής στη διάσκεψη των προέδρων επεσήμανε στους εκπροσώπους των κομμάτων ότι η Διακομματική Επιτροπή μπορεί να συσταθεί μόνο εφόσον συμφωνήσουν όλα τα κόμματα.

Προ των ευθυνών τους

Σε διαφορετική περίπτωση, αν και ένα μόνο κόμμα διαφωνήσει, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 137 του Κανονισμού της Βουλής.

«Μετά από αυτά, τα κόμματα έρχονται προ των ευθυνών τους. Για να αποδείξουν ότι πραγματικά εννοούν όσα λένε στο δημόσιο διάλογο, τους καλούμε να κάνουν δεκτή την πρόταση της κ. Γεννηματά και να συγκροτηθεί η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής. Έτσι ώστε να δοθεί λύση σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

«Είναι απάνθρωπο να χάσουν τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ξεπληρώσουν το δάνειό τους. Ο κίνδυνος με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Να συνεννοηθούμε

«Γι’ αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί, ζητήσαμε να συσταθεί διακομματική επιτροπή της Βουλής ώστε να βρούμε λύσεις» επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Και η κα Γεννηματά κατέληξε υπογραμμίζοντας πως πρέπει «να συνεννοηθούμε για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα προστασίας της Α’ κατοικίας. Στην βελτίωση της ζωής των πολιτών κρινόμαστε όλοι».

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά είχε αιτηθεί την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για την πρώτη κατοικία που θα επεξεργαστεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο με επιστολή που είχε αποστείλει στον πρόεδρο της βουλής και στους πολιτικούς αρχηγούς τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με την επιστολή της που απευθυνόταν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και τον πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκο Βελόπουλο, και τον Κώστα Τασούλα, τόνιζε:

Νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας

«Το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνει την πρωτοβουλία να ζητήσει τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής με αντικείμενο τη μελέτη του προβλήματος της υπερχρέωσης των φυσικών προσώπων και των νοικοκυριών και την διατύπωση πρότασης για τη δημιουργία ενός νέου, δίκαιου, σταθερού και αποτελεσματικού πλαισίου προστασίας των πραγματικά αδύναμων δανειοληπτών. Το έργο της επιτροπής, συμπεριλαμβανόμενης της διαβούλευσης με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την λήξη εφαρμογής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου».

Η κα Γεννηματά επισημαίνει ότι ο νόμος Κατσέλη έχει αλλοιωθεί στα βασικά του χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα σήμερα χιλιάδες αδύναμοι δανειολήπτες να απειλούνται από τα funds κινδυνεύοντας από 1ης Μαΐου να χάσουν τα σπίτια τους χωρίς καμία δικαστική προστασία.

Σημειώνεται επίσης ότι μια ανάλογου τύπου πρωτοβουλία είχε λάβει και ο Γιάνης Βαρουφάκης προ ημερών καλώντας σε διάλογο για το θέμα της προστασίας της α’ κατοικίας τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Ωστόσο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έλαβε αρνητική απάντηση από το γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr