Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιτροπή διαιτητών UEFA : Ζωτικής σημασίας το VAR στα νοκ-άουτ του Europa League

Επιτροπή διαιτητών UEFA : Ζωτικής σημασίας το VAR στα νοκ-άουτ του Europa League

Ο Ρομπέρτο Ροσέτι, που είναι πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της UEFA, τόνισε ότι η βοήθεια του VAR στα νοκ-άουτ του Europa League θα είναι πολύ σημαντική

Τη σημαντική βοήθεια που θα προσφέρει η χρήση VAR στους διαιτητές από αυτήν τη φάση νοκ-άουτ του Europa League, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, επισήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι.

«Πιστεύουμε ότι το VAR είναι ένα κρίσιμο έργο για το ποδόσφαιρο και είμαι πολύ χαρούμενος που θα το έχουμε τώρα και στο Europa League, καθώς θα προσφέρει ζωτική βοήθεια στους διαιτητές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σε αυτούς τους σημαντικούς αγώνες» είπε ο ιταλός πρώην διαιτητής.

Όπως είναι γνωστό, η σχετική απόφαση εισαγωγής του VAR στη φάση νοκ-άουτ του Europa League ελήφθη από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους αριθμούς που είδαμε στη φάση των ομίλων και στα play-offs του Champions League, όπου, σε 108 παιχνίδια συνολικά, 27 αποφάσεις διορθώθηκαν μέσω του συστήματος Var, πράγμα που σημαίνει ότι μια απόφαση ακυρώθηκε μόνο σε κάθε τέσσερα παιχνίδια. Αυτό δείχνει την ποιότητα των επιδόσεων των διαιτητών. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι ο χρόνος που απαιτείται για την ανατροπή μιας απόφασης είναι σημαντικός. Μέχρι στιγμής αυτήν τη σεζόν, ο μέσος χρόνος για τη διόρθωση μιας απόφασης ήταν 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα, 15 δευτερόλεπτα λιγότερα από την περασμένη σεζόν» πρόσθεσε ο Ροσέτι.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024