Πρασινάδες με ρόδι
Μεγάλη σημασία για το γευστικό αποτέλεσμα έχει το μαρινάρισμα των μανιταριών.
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 30΄
Υλικά (για 1 μερίδα)
1 μεγάλο μαρούλι (την «καρδιά»)
τα σπόρια από μισό ρόδι
4 μικρά ή 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια ή πλευρώτους (κομμένα στα 4)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
Διαδικασία
Μαρινάρουμε τα μανιτάρια με αλάτι, πιπέρι και μπαλσάμικο για μισή ώρα.
Μαρινάρουμε το μαρούλι με μια κουταλιά λάδι και λίγες σταγόνες ξίδι.
Πλένουμε τα μαρούλια και τα στρώνουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σπόρια από το ρόδι. Περιχύνουμε με μπαλσάμικο και αλατοπίπερο.
Εναλλακτικά: αντί για μαρούλι ή μαζί με αυτό χρησιμοποιούμε βρασμένα φασολάκια, σαλάτα, ραντίτσιο ή πρασινάδα της αρεσκείας μας.
- H Πάμελα Άντερσον βάζει τέλος στις makeup free εμφανίσεις της
- Η Μισέλ Γιο στη πολυαναμενόμενη σειρά της Amazon «Blade Runner 2099»
- SOS από ΕΒΕΑ για τις επενδύσεις στα ακίνητα – Παίρνει θέση στον πόλεμο για τα κίνητρα δόμησης
- «Έχει ξυπνήσει ο Δημήτρης Κόκοτας» – Τα νεότερα για την υγεία του
- Το… περίεργο ποστ της συντρόφου του Ναν μετά την ανανέωση: «Δεν γνώριζα τίποτα…»
- Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παρέσυρε τον 8χρονο – Έφυγε στη Γαλλία πριν συλληφθεί