Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την τραγωδία στο Μάτι

Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την τραγωδία στο Μάτι

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε σήμερα ο τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί διόρισε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ και γιατί προήγαγε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής, τον τότε διοικητή Αττικής του ΠΣ

Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις χτεσινές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε σήμερα ο τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί διόρισε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ και γιατί προήγαγε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής, τον τότε διοικητή Αττικής του ΠΣ.

Αντινομίες

«Είναι γελασμένη η ΝΔ εάν νομίζει ότι πλέον οι πολίτες μπορούν να δεχτούν ως πολιτική και θεσμική «κανονικότητα» το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν να καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα για την τραγωδία στο Μάτι, από την ώρα που ανέλαβε Πρωθυπουργός προχώρησε σε δύο πολύ σοβαρές αποφάσεις:

  1. Αυτός ο ίδιος, τοποθέτησε ως Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση για την τραγωδία στο Μάτι, από τον π. Πρωθυπουργό κ .Α.Τσίπρα.
  2. Προήγαγε σε Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Αρχιπύραρχο, Διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής, επιχειρησιακό επικεφαλής κατά την τραγωδία στο Μάτι.

Επομένως, αντί να υβρίζει η ΝΔ, νομίζοντας πως έτσι μπορεί να προσπεράσει τα σοβαρότατα ερωτήματα που έχουν πλέον αναδειχθεί από τις κραυγαλέες αντινομίες της, ας φροντίσει-όπως έχει υποχρέωση-να τα απαντήσει» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης.

Είχε προηγηθεί χτες στην αξιωματική αντιπολίτευση, από τη ΝΔ,  με αιχμή την τραγωδία στο Μάτι και την σχετική αναφορά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία, για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν, δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς, δούλευε για το πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο του απολογισμού των κυβερνητικών πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του «ελέγχου των κρίσιμων αρμών της εξουσίας».

Σκληρή απάντηση από ΝΔ

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία, προσθέτοντας πως με τις «νέες θεωρίες του επιβεβαιώνει  ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη».

Ειδικότερα, η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:  «Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του στο θράσος και στο ψέμα. Σήμερα λοιπόν ανακάλυψε ότι για την τραγωδία στο Μάτι δεν φταίνε οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησής του, αλλά πάλι «κάποιοι άλλοι».

«Το τελευταίο καταφύγιο του λαϊκισμού, οι θεωρίες συνωμοσίας. «Ξέχασε» τα αναίσχυντα ψέματα, τις θεατρικές παραστάσεις του, όταν ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί και τις συνεντεύξεις-παρωδία. Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τα λεγόμενα και τη βολική «αμνησία» του.

Με τις νέες θεωρίες του το μόνο που κάνει είναι να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τα ψέματα, την υποκρισία και την ανικανότητά του. Και έτσι να επιβεβαιώνει ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024