Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ κατά Τσίπρα για τον έλεγχο των «αρμών της εξουσίας»

Κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ κατά Τσίπρα για τον έλεγχο των «αρμών της εξουσίας»

Η αποστροφή του Αλ. Τσίπρα για τον έλεγχο των «κρίσιμων αρμών της εξουσίας» ξανάφερε κοντά τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Για αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα έκανε λόγο ο Στ. Πέτσας. Πρόκειται για ακροδεξιές πρακτικές ήταν το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ

Η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα για τον έλεγχο των «κρίσιμων αρμών της εξουσίας» ξανάφερε κοντά τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ που εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε σχετικά με τον απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας.

Αντιδημοκρατική νοοτροπία

«Ο διήμερος δήθεν «απολογισμός» του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Και ο κ. Πέτσας πρόσθεσε: «Έμαθαν, όμως κάτι, για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε: η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι «την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού».

Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, -συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- «αρμοί της εξουσίας, πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Πέτσας επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα «ή εμείς, ή αυτοί». Και ότι στόχος του είναι ένας «δεύτερος γύρος» για να επαναφερει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας. Πάνω από όλα, όμως, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας.

Ακροδεξιές πρακτικές

Σε ανάλογο ύφος ήταν και το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

Υπογραμμίζοντας δε πως «όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές  που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία».

Χούντα

Σε υψηλούς τόνους σχολίασε την τοποθέτηση Τσίπρα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό που περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι χούντα».

«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι «η δεύτερη φορά αριστερά», όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τι κάνουμε τη δεύτερη φορά Αριστερά;

Σημειώνεται ότι η δήλωση του κ. Τσίπρα κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα της διήμερης συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε τις παραπάνω σφοδρές αντιδράσεις είχε ως εξής:

«Πώς θα καταφέρουμε τη δεύτερη φορά η Αριστερά, πώς θα καταφέρουμε κερδίζοντας τις εκλογές, αυτή τη φορά να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο, όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας; Είναι ένα ερώτημα αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διερωτήθηκε μάλιστα εάν μπορεί να εφαρμοστεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προς όφελος της πλειοψηφίας.

«Τι κάνουμε με τις τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια, για την προστασία των δανειοληπτών;

Τι κάνουμε με την ΤτΕ, όταν συστηματικά και με σχέδιο υπονομεύει την κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική που έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός;

Τι κάνουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όταν οι ίδιοι αποτελούν εστίες διαφθοράς και κράτος εν κράτει;

Τι κάνουμε με τη δημόσια διοίκηση, όταν υπάρχουν θύλακες δολιοφθοράς του κυβερνητικού έργου που ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει, της κυβέρνησης που ο λαός έχει επιλέξει;

Τι κάνουμε με τους εκπροσώπους της διαπλοκής και του παλιού πολιτικού συστήματος μέσα σε κρίσιμες δομές εξουσίας, κρατικές δομές;

Τι κάνουμε με τους ολιγάρχες που κατέχουν μονοπωλιακές θέσεις στα μέσα ενημέρωσης;», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι στη χτεσινή Κεντρική Επιτροπή βγήκαν μαχαίρια μεταξύ Νίκου Βούτση και Παύλου Πολάκη όταν ο τελευταίος χρέωσε στον πρώην πρόεδρο της βουλής πολιτική επιλογή άρνησης της αλλαγής του κανονισμού της βουλής προκειμένου να ελεγχθεί η σύνθεση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024