Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν για Ιντλίμπ και Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν για Ιντλίμπ και Λιβύη

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τον άμεσο τερματισμό της κρίσης στην περιοχή, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν τη σημασία της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν για τις συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία, καθώς και για το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια πάνελ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, με θέμα την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή της Συρίας, Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τον άμεσο τερματισμό της κρίσης στην περιοχή, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν τη σημασία της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη.

Την ίδια ώρα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη συνέχιση του διμερούς διαλόγου για την αύξηση του εμπορικού ισοζυγίου στα 100 δισ. δολάρια.

Η επικοινωνία των δύο ανδρών έλαβε χώρα εν μέσω του τεταμένου κλίματος στη συριακή επαρχία της Ιντλίμπ. Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024