Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οξύνεται η ένταση στην Ιντλίμπ - Καταγγελίες για τουρκικά όπλα στην κατοχή τρομοκρατών

Οξύνεται η ένταση στην Ιντλίμπ – Καταγγελίες για τουρκικά όπλα στην κατοχή τρομοκρατών

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, η Τουρκία έχει αναπτύξει σημαντικές στρατιωτικές μονάδες στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Ιντλίμπ, με παραπάνω από 70 άρματα μάχης και σχεδόν 200 τεθωρακισμένα οχήματα να μετακινούνται προς τη συγκεκριμένη περιοχή της Συρίας

Μεγάλες ποσότητες τουρκικών όπλων φέρεται να βρίσκονται στα χέρια τρομοκρατών της οργάνωσης Jabhat al-Nusra, όπως αποκαλύπτει στρατιωτική και διπλωματική πηγή, στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη Συρία.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, η Τουρκία έχει αναπτύξει σημαντικές στρατιωτικές μονάδες στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Ιντλίμπ, με παραπάνω από 70 άρματα μάχης και σχεδόν 200 τεθωρακισμένα οχήματα να μετακινούνται προς τη συγκεκριμένη περιοχή της Συρίας.

Την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό τμήμα του τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού έχει μεταφερθεί σε εξτρεμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra, έσπευσε να προσθέσει η ίδια πηγή.

Μάλιστα, τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στην Ιντλίμπ έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν φορητά συστήματα αεράμυνας, τα οποία έχουν οδηγήσει στην κατάρριψη δύο συριακών αεροσκαφών τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η ίδια πηγή κατήγγειλε δε, ότι η Άγκυρα έχει προμηθεύσει τρομοκράτες της περιοχής με στολές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Υπάρχει ανησυχία για περιπτώσεις, κατά τις οποίες η Άγκυρα προμηθεύει τρομοκράτες του Ιντλίμπ με στολές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ως αποτέλεσμα, τρομοκράτες της Hayat Tahrir al-Sham και άλλων οργανώσεων, μάχονται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024