Τα μέτρα που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπίσει τα κρούσματα εγκληματικότητας στα σχολεία - Επιστρέφουν οι σχολικοί σύμβουλοι από την επόμενη χρονιά

Με σειρά δράσεων, ανάμεσα στις οποίες και ο θεσμός του «δασκάλου εμπιστοσύνης», σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Παιδείας τα κρούσματα εγκληματικότητας στα σχολεία, τα οποία αντί να μειώνονται εξελίσσονται σε «επιδημία» βίας που εξαπλώνεται στην εκπαίδευση της χώρας.

Ο «δάσκαλος εμπιστοσύνης» θα αποτελεί ένα πρόσωπο στο οποίο θα μπορούν να απευθυνθούν τα παιδιά μέσα στο σχολείο όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ από την επόμενη χρονιά το μέτρο θα συνδυαστεί με την επιστροφή των σχολικών συμβούλων στα σχολεία, με τη συχνή παρουσία τους στις σχολικές αίθουσες.

Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται και νέες θεματικές που θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού του ενός μαθητή στον άλλον και συνύπαρξης στο κοινωνικό σύνολο.

Διαβάστε περισσότερα για τα μέτρα που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr