Η βρετανική niche αγωνιστικού DNA φίρμα δίνει τα διαπιστευτήρια ενός νέου ηλεκτρικού hypercar το οποίο θα παρουσιάσει επισήμως στην προσεχή έκθεση της Γενεύης στις 3 Μαρτίου.

Επί του παρόντος η βρετανική φίρμα έχει δημοσιοποιήσει μόνο την κωδική ονομασία του μοντέλου, η οποία είναι ΑP-0 ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις, θα αποτελέσει ένα ελαφρύ, αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο σχεδιασμένο για χρήση σε χρήση πίστα το οποίο σχεδιάζει να βάλει στο στόχαστρο προτάσεις όπως η Lotus Evija, το Pininfarina Battista και το Rimac C_Two.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κατασκευάζεται από ανθρακονήματα με στόχο το χαμηλό βάρος το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα περιοριστεί σε 1.200 κιλά, μέγεθος εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς το επιπλέον βάρος που συνεπάγεται η παρουσία μπαταριών.

Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τεχνικά χαρακτηριστικά, η Apex αναφέρει ότι το AP-0 θα προσφέρει καταιγιστική επιτάχυνση και μέγιστη ευελιξία. Παρ΄όλα αυτά με δεδομένο το ήδη γνωστό AP-1 η έμφαση αναμένεται να δοθεί στην ευελιξία παρά στην ικανότητα του AP-0 για ωμή δύναμη στις ευθείες.

Αυτό που επίσης μένει να διευκρινιστεί είναι το κατά πόσο το τελευταίο δημιούργημα της Apex θα είναι νόμιμο για το δρόμο μιας και το πρώτο teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική φίρμα παραπέμπει περισσότερο σε πρωτότυπο του Le Mans παρά σε ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει σε δημόσιο οδικό δίκτυο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr