Συνάντηση Ντι Μάιο με Χαφτάρ – Μήνυμα για τις έξωθεν παρεμβάσεις στη Λιβύη
Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας ανέφερε πως «στη Λιβύη υπάρχει ένας λαός ο οποίος ζητά απαντήσεις. Αλλά οι απαντήσεις αυτές δεν μπορούν να είναι, σε καμία περίπτωση, στρατιωτικού χαρακτήρα»
«Για την κυβέρνησή μας είναι βασικής σημασίας να τύχουν σεβασμού τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη» δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.
Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας ανέφερε πως «στη Λιβύη υπάρχει ένας λαός ο οποίος ζητά απαντήσεις. Αλλά οι απαντήσεις αυτές δεν μπορούν να είναι, σε καμία περίπτωση, στρατιωτικού χαρακτήρα».
Σε ότι αφορά, δε, τις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης, ο Ντι Μάιο -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- υπογράμμισε ότι «η Ιταλία έχει αποκτήσει και πάλι μεγάλο βάρος στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρείται σαφώς φερέγγυα με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χάρη στην προσπάθεια των ειδημόνων της, του διπλωματικού της σώματος και των υπηρεσιών πληροφοριών της».
Κατά τη συνάντησή του με τον στρατηγό Χαφτάρ, ο Ντι Μάιο επανάλαβε ότι «η Ρώμη δεν εγκρίνει κανενός είδους έξωθεν παρέμβαση» και ότι «πρέπει να καταβληθεί σημαντική προσπάθεια, με στόχο μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός».
Τέλος, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών και πρώην αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων ζήτησε από τον Χαλίφα Χαφτάρ να δώσει εντολή για την επαναλειτουργία των πετρελαιοπηγών οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή που ελέγχει.
- Σαράνια: «Οι Μπακς κάνουν αντιπροσφορές για την ανταλλαγή του Γιάννη – Οι ομάδες που έχουν προβάδισμα»
- Αναβαθμίζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιόχωρας
- Από το Beetlejuice στο The Studio: H Κάθριν Ο’Χάρα έκανε την κωμωδία σοβαρή υπόθεση
- Σαμαράς: Σε καιρούς κρίσης ο πατριωτισμός ενώνει – Μήνυμα από την Καλαμάτα παρουσία Καραμανλή
- O περίφημος αστρικός χάρτης του Ίππαρχου είχε σβηστεί από την ιστορία – Τώρα ξανάρχεται στο φως
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί τη συνταγματοποίηση των ολέθριων επιλογών της
- Κοινωνική παρέμβαση του Δήμου Περάματος για την ενίσχυση οικογενειών σε ανάγκη
- Ιράν: «Δεν έχουμε λάβει τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ» – Η Τεχεράνη κάλεσε τους ευρωπαίους πρέσβεις για εξηγήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442