Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα μυστικά ομορφιάς της Κίρστεν Ντανστ

Τα μυστικά ομορφιάς της Κίρστεν Ντανστ

Η Κίρστεν Ντανστ κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην ηλικία των 12

Η Κίρστεν Κάρολαϊν Ντανστ γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1982 στο Πόιντ Πλέζαντ, του Νιου Τζέρσεϊ, από τους Ινέζ και Κλάους Ντανστ. Από την πλευρά του πατέρα της είναι γερµανικής καταγωγής και από της µητέρας της σουηδικής. Μέχρι τα 6 της έζησε στο Νιου Τζέρσεϊ και στη συνέχεια µετακόµισε µε τη µητέρα της και τον αδερφό της στο Λος Αντζελες.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο του θεάματος στα 3 της, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Στα 8 της έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Ιστορίες της Νέας Υόρκης» (1989) του Γούντι Αλεν, ενώ η ευρύτερη αναγνώριση ήρθε μερικά χρόνια μετά, με τον ρόλο της ως Κλόντια στην ταινία «Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα» (1994), όπου έδωσε το πρώτο της φιλί με τον Μπραντ Πιτ. Έτσι, η Ντανστ βρέθηκε σε ηλικία 12 ετών με την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β’ γυναικείου ρόλου. Ξεχώρισε στην ταινία «Αυτόχειρες παρθένοι» (1999) της Σοφία Κόπολα και έγινε παγκοσμίως διάσημη όταν υποδύθηκε τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον στην τριλογία Spider-Man. Όμως η επιτυχία της δεν τελειώνει εκεί.

Οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι στις ταινίες «Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα» (2003), «Ερωτας με την πρώτη… μπαλιά» (2004), «Elizabethtown» (2005) και «Μαρία Αντουανέτα» (2006) της έδωσαν την ευκαιρία να ξετυλίξει το υποκριτικό της ταλέντο. Το 2011 κέρδισε το βραβείο γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών για την ερμηνεία της στην ταινία «Melancholia» του Λαρς φον Τρίερ, η οποία την καθιέρωσε ως μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Τώρα πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «On Becoming a God in Central Florida», κερδίζοντας υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ γυναικείου ρόλου σε κωμική σειρά.

View this post on Instagram

Well, I got it! #lisakudrow

A post shared by Kirsten Dunst (@kirstendunst) on

Από το 2016 είναι μαζί με τον ηθοποιό Τζέσι Πλίμονς, με τον οποίο έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον 2 ετών Ενις Χάουαρντ.

Για την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς της

«Πλένω το πρόσωπό μου κάθε νύχτα με κρύο νερό και εφαρμόζω ενυδατική κρέμα κάθε πρωί και βράδυ.»

Για τα αγαπημένα της προϊόντα μακιγιάζ

«Έχω πάντα στο νεσεσέρ μου μια καφέ μάσκαρα, η οποία αναδεικνύει φοβερά τα γαλανά μάτια. Επίσης έχω ρουζ, μαντιλάκια που αφαιρούν την περιττή λιπαρότητα και ένα κρεμώδες φούξια κραγιόν.»

 

Το μυστικό της για νεανικό δέρμα

 

«Αρχικά, αποφεύγω τον ήλιο. Μου αρέσει το μαυρισμένο δέρμα, αλλά δεν πηγαίνει σε εμένα επειδή η επιδερμίδα μου είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Επίσης, χρησιμοποιώ μόνο οργανικά προϊόντα με φυσικά υλικά και προσπαθώ να κοιμάμαι 8 ώρες κάθε βράδυ.»

Για την πάροδο του χρόνου

 

«Όταν είχα πάει 30, θυμάμαι ότι είχα περάσει μια μικρή κρίση που σκεφτόμουν ότι δε θα είμαι πλέον όμορφη, ότι όλα έχουν να κάνουν με τη νεότητα κι ότι από εδώ και πέρα ξεκινάει το χάος. Ευτυχώς γρήγορα το ξεπέρασα και κατάλαβα ότι η ομορφιά έχει να κάνει με το να νιώθεις εσύ όμορφα.»

 

Τι θα άλλαζε στην εμφάνισή της

«Αν κάποιος με ρωτούσε παλαιότερα, θα είχα μια ολόκληρη λίστα με πράγματα, αλλά τώρα πια έχω συμφιλιωθεί με το πώς είμαι. Ξέρω ότι αν προσέχω τον εαυτό μου και τρέφομαι υγιεινά νιώθω στα καλύτερά μου.»

Για τη διατροφή της

 

«Όταν ζεις στο Λος Άντζελες είναι εύκολο να τρως υγιεινά, αλλά αγαπώ και το μεξικάνικο φαγητό. Πραγματικά πιστεύω ότι χρειάζεται ισορροπία και ποτέ δεν κάνω δίαιτα. Όταν ξεκινάω μια νέα ταινία συνήθως χάνω αυτόματα βάρος επειδή είμαι συγκεντρωμένη στη δουλειά μου. Αν νιώσω τα ρούχα μου κάπως πιο στενά, τότε θα μειώσω τους υδατάνθρακες. Γενικά όμως το βάρος μου μένει σταθερό και είμαι σχετικά υγιής. Είναι απλό: τρέφομαι υγιεινά και η διατροφή μου περιλαμβάνει πολλά λαχανικά. Αν βγάλεις από τη διατροφή σου τα γαλακτοκομικά και τη ζάχαρη, τότε ναι, θα χάσεις βάρος, αλλά μακροπρόθεσμα είναι καλύτερη μια ισορροπημένη προσέγγιση του τι τρως.»

Για το σώμα της μετά τη γέννα

 

«Έχοντας περάσει όλη μου τη ζωή στα φώτα της δημοσιότητας, έχω καταφέρει να υιοθετήσω μια υγιή αντίληψη του τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός. Δεν έχω γυμναστεί ούτε μία ημέρα από τότε που γέννησα. Δεν είμαι από τις γυναίκες που προσπαθούν σκληρά για να αποκτήσουν ξανά τους κοιλιακούς τους. Πλέον αγοράζω το νούμερο που μου κάνει και δεν προσπαθώ να χωρέσω σε αυτό που μου έκανε πριν 10 χρόνια. Απλά δε με νοιάζει.»

 

Για τη δημοσιότητα

«Είναι τελείως γελοίες οι απαιτήσεις που έχουν οι άνθρωποι από τους ηθοποιούς. Είναι άδικο το γεγονός ότι ένας ηθοποιός οφείλει να έχει καλό δημόσιο λόγο, να είναι αρκετά σκληρός για να αντέχει την κακή κριτική αλλά ταυτόχρονα αρκετά ευαίσθητος προκειμένου να είναι καλλιτέχνης. Επομένως, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά να είσαι ο εαυτός σου.»

Για το πώς νιώθει ως εργαζόμενη μητέρα

 

«Είμαι κουρασμένη όλη την ώρα. Ο Έννις είναι μικρός και παράλληλα έχω τα γυρίσματα για τη σειρά. Ωστόσο, θεωρώ πως είναι πολύ πιο εύκολο να επιστρέφεις στη δουλειά από το να μένεις σπίτι με το παιδί. Αφήνω το παιδί στην πεθερά μου όταν πηγαίνω για δουλειά και νιώθω ένα βάρος να φεύγει από πάνω μου.»

Για τη μητρότητα

 

«Δεν ήμουν από τις γυναίκες που ήθελαν οπωσδήποτε παιδί, μέχρι που γεννήθηκε η βαφτισιμιά μου. Την αγαπάω τόσο πολύ. Την έβαζα για ύπνο ένα βράδυ και το επόμενο πρωί μόλις ξύπνησε ρώτησε τη μαμά της πού είμαι. Τότε κατάλαβα ότι θέλω κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Δεν μπορείς να νιώσεις τόση αγάπη αν δεν έχεις παιδί.»

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024