Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πόσες φορές έχετε αγαπήσει;»: Έρευνα αποτυπώνει τον έρωτα σε αριθμούς

«Πόσες φορές έχετε αγαπήσει;»: Έρευνα αποτυπώνει τον έρωτα σε αριθμούς

Στατιστικά στοιχεία για τον έρωτα και τις προεκτάσεις του επιχείρησε διαδικτυακή έρευνα που έγινε σε 980 άτομα άνω των 15 ετών

Στατιστικά στοιχεία για τον έρωτα και τις προεκτάσεις του επιχείρησε διαδικτυακή έρευνα που έγινε σε 980 άτομα άνω των 15 ετών.

Με αφορμή την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να θυμηθούν τον πρώτο τους έρωτα, να αποκαλύψουν αν έχουν πληγωθεί από σύντροφό τους αλλά και να υποθέσουν τι θα έκαναν αν γνώριζαν τον έρωτα της ζωής ενώ ήταν ήδη δεσμευμένοι.

Στην ερώτηση πόσες φορές έχουν ερωτευτεί στη ζωή τους ο μέσος όρος των απαντήσεων των ερωτηθέντων ήταν 3,4 φορές ενώ η ηλικία του πρώτου σκιρτήματος προσδιορίζεται στα 17 έτη.

Οι άνδρες ισχυρίστηκαν ότι έχουν ερωτευτεί αλλά και αγαπήσει πραγματικά περισσότερο από ότι οι γυναίκες, ενώ στην ερώτηση αν σας έχουν ραγίσει την καρδιά οι ερωτηθέντες απάντησαν 2,3 φορές κατά μέσο όρο. Ακριβώς το ίδιο ποσοστό ισχύει στην ερώτηση αν έχετε εσείς ραγίσει την καρδιά κάποιου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση στην ερώτηση «Ποιο φύλο χάνει περισσότερο τον έλεγχο όταν ερωτεύεται» στην οποία άνδρες και γυναίκες απάντησαν σε μεγάλο ποσοστό το ίδιο και τα δύο φύλα εξίσου.

Σε ποσοστό 61% οι ερωτηθέντες τοποθετήθηκαν υπέρ της ωριμότητας απέναντι στον έρωτα όσο μεγαλώνει κάποιος, σε αντίθεση με το 39% που θεωρεί ότι στον έρωτα πάντα θα συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι παιδί.

Για τους πιο τολμηρούς η ερεύνα περνάει και σε πιο σύνθετες ερωτικές καταστάσεις όπως το να είναι κάποιος ερωτευμένους με παραπάνω από ένα άτομα την ίδια περίοδο.

Αν και τα δύο φύλλα απάντησαν ότι είναι πιθανό να συμβεί οι άνδρες με μεγάλη διαφορά απάντησαν θετικά.

Στον έρωτα μέσω social media εμφανίζεται και η μεγαλύτερη έκπληξη της έρευνας. Το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχουν επηρεάσει αρνητικά τις ερωτικές σχέσεις και μόνο το 11% θετικά.

Οι 3 στους 4 από όσους είναι παντρεμένοι ή σε μακροχρόνια σχέση δηλώνουν ότι είναι μαζί με τον άνθρωπο που είναι και ο έρωτας της ζωής τους και τους πήρε κατά μέσο όρο 6 μήνες για να το συνειδητοποιήσουν

Στην ερώτηση όμως γιατί δεν είστε μαζί με τον έρωτα της ζωή σας οι απαντήσεις συγκλίνουν πολύ. 38% απάντησε ότι ο έρωτας της ζωής του δεν ήταν κατάλληλος σύντροφος, το 29% ότι έχασε τον έρωτα της ζωής του όποτε συμβιβάζεται από ανάγκη σε κάτι άλλο και ο 23% ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει αυτό που λένε «έρωτας της ζωής μου».

Μόλις το 6% απάντησε το προτιμάει συνειδητά ο σύντροφός του να μην είναι ο έρωτας της ζωής του γιατί ο έρωτας δεν εξασφαλίζει αρμονική συντροφικότητα.

Για το τέλος οι δημιουργοί της έρευνας άφησαν την πιο δύσκολη ερώτηση. «Θα εγκαταλείπατε το γαμό/σχέση σας αν γνωρίζατε τον έρωτα της ζωή σας; Γιατί όχι;».

Οι απαντήσεις είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες με τους μισούς από τους ερωτώμενους να απαντούν ότι τα παιδιά τους είναι η αιτία που δεν θα έπαιρναν μια τέτοια απόφαση, ενώ το 31% θεωρούν ότι έχουν χρέος να σταθούν στο πλάι του/της συντρόφου τους.

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία Focus Bari.

Εδώ όλη η έρευνα

Valentines-Day

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024