Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξυλοδαρμός μαθητή στο Βύρωνα : Σοκάρουν οι καταγγελίες  - Παρέμβαση Κεραμέως

Ξυλοδαρμός μαθητή στο Βύρωνα : Σοκάρουν οι καταγγελίες – Παρέμβαση Κεραμέως

Ο 17χρονος δέχθηκε χτυπήματα με αιχμηρά αντικείμενα και κόντεψε να χάσει το αριστερό του μάτι, είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, προσθέτοντας ότι το περιστατικό παρακολουθούσαν καθηγητές, Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι σε κάθε είδους εκφοβισμό στα σχολεία, τονίζει η Νίκη Κεραμέως.

Ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα κρούσματα σχολικής βίας,  με πιο πρόσφατο τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητή, σε σχολείο στο Βύρωνα.

Στο θέμα τοποθετήθηκε με ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σμειώνοντας ότι «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα».

​«Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος», τόνισε η υπουργός.

Σοβαρές καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε 17χρονος μαθητής Λυκείου στο Βύρωνα, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του που δεχόταν καθημερινό bullying.

Ο νεαρός αναφέρει ότι τον χτυπούσαν άγρια και με μίσος, ενώ εκείνος προσπαθούσε να αμυνθεί.

«Με χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα», δήλωσε ο 17χρονος μαθητής λυκείου.

Στο μεταξύ, σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο δικηγόρος, που εκπροσωπεί την οικογένεια του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος Γιάννης Καλαϊτζίδης, είπε πως ο νεαρός δέχθηκε χτυπήματα με αιχμηρά αντικείμενα και κόντεψε να χάσει το αριστερό του μάτι.

Συμπλήρωσε ότι το περιστατικό έγινε στο προαύλιο γυμνασίου, αφού πρώτα ο 17χρονος είχε ζητήσει το λόγο από κάποια άτομα που πείραζαν την αδελφή του.

Σύμφωνα με τον κύριο Καλαϊτζίδη, αυτό που συγκλονίζει είναι το γεγονός, πως όταν μια ομάδα νεαρών ατόμων έστησαν ενέδρα και ξυλοκόπησαν τον 17χρονο, το περιστατικό παρακολουθούσαν και καθηγητές, όπως είπε.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024