Σταθεροποιητικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης. Η αγορά βρίσκει στήριγμα στην ισχυρή άνοδο της Coca Colas HBC, ενώ ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται στις τράπεζες.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 917,91 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,04%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,25 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,17%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC(+3,76%), της Τιτάν (+0,78%) και της Jumbo(+0,68%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής(-1,59%), της Πειραιώς (-1,13%), της Alpha Bank(-1,08%) και της Μυτιληναίος(-1,06%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+3,46%) και του Εμπορίου(+1,26%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,10%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,80%).
Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 20 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα+6,48% και Καραμολέγκος+5,82%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις -9,71% και MLS-5,30%/
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.