Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει τα 100 του χρόνια με ένα συλλεκτικό νόμισμα
Το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα, κοπής 2020, είναι το πρώτο νόμισμα ελληνικού πανεπιστημιακού ιδρύματος αλλά και το πρώτο νόμισμα προς διάθεση, το οποίο έχει τρεις όψεις, μια νέα τεχνική του Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος
Το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «100 Χρόνια από την Ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών», το οποίο αποτελεί προϊόν του Νομισματικού Προγράμματος 2020, παρουσιάσθηκε χθες Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα, κοπής 2020, είναι το πρώτο νόμισμα ελληνικού πανεπιστημιακού ιδρύματος αλλά και το πρώτο νόμισμα προς διάθεση, το οποίο έχει τρεις όψεις, μια νέα τεχνική του Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος.
H μία όψη του νομίσματος είναι τυπωμένη με την τεχνική της λανθάνουσας εικόνας (latent image). Πρόκειται για μία πρωτοποριακή μέθοδο τύπωσης, που επιτρέπει, υπό διαφορετική γωνία θέασης, να εμφανίζεται και άλλη μία εικόνα.
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πρόκειται να προμηθευτεί 3.000 νομίσματα, τα οποία θα διατεθούν σε ειδική επετειακή συσκευασία.
- Αιματηρό επεισόδιο στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα – Μαχαίρωσαν 20χρονο
- «Τρελή» πορεία 86χρονου στο κέντρο της Λαμίας – «Θα παρέδιδα τον Ιούλιο το αυτοκίνητό μου»
- «Λουκέτο» σε 6 εταιρίες της Σάρα Φέργκιουσον μετά τη σύλληψη του πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Δολοφονία στις φυλακές Δομοκού: Αναπαράσταση ζητά ο καθ’ ομολογίαν δράστης, σοκαρισμένος δηλώνει ο αρχιφύλακας
- Επιφυλακτική η ΕΕ μετά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομους τους δασμούς του Τραμπ
- Γεώτρηση-ρεκόρ στην Ανταρκτική αποκαλύπτει 23 εκατομμύρια χρόνια κλιματικής ιστορίας







