Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης : Στον ΣΥΡΙΖΑ όλες οι φωνές και οι διαφωνίες ακούγονται

Χαρίτσης : Στον ΣΥΡΙΖΑ όλες οι φωνές και οι διαφωνίες ακούγονται

«Η Αριστερά πρέπει να απευθυνθεί σε ευρύτερα στρώματα», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολιάζοντας την εκλογική του Sinn Fein μίλησε για νίκη της Αριστεράς στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας

«Η Αριστερά πρέπει να απευθυνθεί σε ευρύτερα στρώματα», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 σχολίασε και τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες στο εσωκομματικό τοπίο υπογραμμίζοντας πως «αντίθετα με τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού, είμαστε ένα ζωντανό κόμμα στο οποίο όλες οι φωνές και οι διαφωνίες ακούγονται».

Προοδευτική διακυβέρνηση

Ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε τη θέση ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει, στη βάση της ανάγκης της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι συνομολογούν ότι η διεύρυνση και η οργανωτική αναβάθμιση του κόμματος πρέπει να προχωρήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επεσήμανε δε, ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε μετά τις εκλογές, «όταν με την ψήφο του ελληνικού λαού ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε ως ηγετική δύναμη του προοδευτικού φάσματος».

«Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι διαδικασία «που διαμορφώνεται καθώς προχωράμε, μέσα από συζήτηση με τα μέλη μας και τους πολίτες». Συμπλήρωσε επίσης πως «χρειάζονται δοκιμές και ενδεχομένως κάποιες φορές να χρειαστεί να διορθώσουμε την πορεία μας, αλλά κανείς δεν διαφωνεί ως προς το στρατηγικό στόχο».

Ήττα του νεοφιλελευθερισμού

Με αφορμή το χθεσινό παράδειγμα της Ιρλανδίας, σχολίασε ότι πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί έχουν αρχίσει να στρέφονται προς προοδευτικές επιλογές, «πράγμα το οποίο δείχνει μια  αλλαγή κατά των συντηρητικών δυνάμεων που οδήγησαν στην κρίση ολόκληρη την Ευρώπη».

Μάλιστα ο κ. Χαρίτσης σχολιάζοντας ειδικότερα την εκλογική νίκη του Sinn Fein στην Ιρλανδία ο κ. Χαρίτσης μίλησε για «ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη».

«Μετά από έναν ολόκληρο αιώνα, η Αριστερά της Ιρλανδίας σπάει τον άλλοτε κραταιό δικομματισμό και ανοίγει τον δρόμο για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης, στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας» υπογράμμισε.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε γεμάτα ταμεία για την επόμενη κυβέρνηση, εκεί όπου βρήκε διαλυμένη την οικονομία και την ανεργία υπερδιπλάσια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη».

Τόνισε στο ίδιο πλαίσιο ότι «για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια κρίσης η χώρα ορθοπόδησε, μειώθηκε η ανεργία κατά 11 μονάδες το ισοζύγιο ήταν θετικό για τις επιχειρήσεις, και είχαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για δέκα συνεχόμενα τρίμηνα».

Δικαίωση

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «αυτή την τεράστια προσπάθεια, η ΝΔ την πολέμησε λυσσαλέα», ασκώντας «ισοπεδωτική αντιπολίτευση».

Ωστόσο, είπε, «ως κυβέρνηση έχει κάνει στροφή 180 μοιρών σε μία σειρά από πεδία όπως το Μακεδονικό και το προσφυγικό» και ότι «έχει διαψεύσει τις προσδοκίες που καλλιέργησε, ειδικά ως προς τη στήριξη της μεσαίας τάξης».

«Δικαιωνόμαστε λοιπόν», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης, «όταν λέγαμε ότι η οικονομία δεν μπορεί να ασκείται με επικοινωνιακούς όρους». «Χρειάζεται σχέδιο και πολιτική βούληση για τη στήριξη της κοινωνίας. Αυτά απουσιάζουν από τη ΝΔ», σημείωσε.

Απολογισμός

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο του απολογισμού ετοίμασαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς, Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Δραγασάκης και απεστάλη στα μέλη της ΠΓ την Παρασκευή προκειμένου να συζητηθεί σήμερα.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024