Όσο όμορφο πράγμα και αν είναι μια σχέση που στηρίζεται στην αγάπη και στον αλληλοσεβασμό, οι περισσότεροι άνθρωποι περνάμε περιόδους που προτιμάμε τη μοναξιά μας.

Άλλωστε, αν δεν περάσουμε κάποιο χρόνο ως singles, το πιθανότερο είναι πως δεν θα διαθέτουμε τα ψυχικά αποθέματα και τη συνειδητοποίηση που απαιτείται για να μπορέσουμε να συνδεθούμε πραγματικά με έναν άλλο άνθρωπο.

Δεν πρέπει ντε και καλά να είσαι σε σχέση

Και φυσικά, η σχέση δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Η απουσία ενός σταθερού ερωτικού συντρόφου μάς επιτρέπει να εστιάσουμε στους επαγγελματικούς μας στόχους, να απολαύσουμε περισσότερο χρόνο με τους φίλους μας, αλλά και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να «ακούσουμε» τις ανάγκες μας. Επομένως, έχετε κάνει μια καλή επιλογή! Αυτό που μένει τώρα, είναι να βεβαιωθείτε πως την εκμεταλλεύεστε σωστά.

Βρείτε το γιατί

Αν μέχρι σήμερα βγαίνατε από μία σχέση για να μπείτε αμέσως στην επόμενη (ή φροντίζατε και να… αλληλεπικαλύπτονται για λίγο), η μετάβαση σε μια καθημερινότητα χωρίς ερωτικό σύντροφο δεν θα σας είναι εύκολη. Γι’ αυτό και θα πρέπει να θυμίζετε στον εαυτό σας τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Επίσης, θα πρέπει να ορίσετε τι σημαίνει για εσάς το να είστε single. Για παράδειγμα, ίσως επιθυμείτε να βρεθείτε εντελώς εκτός ερωτικού… στίβου ή ίσως ο ορισμός σας χωράει τις καθαρά σεξουαλικές σχέσεις. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει φυσικά να είστε ξεκάθαρη και απέναντι στους άλλους!

Ενημερώστε τις φίλες σας

Ίσως δεν έχετε ανάγκη από την επιβεβαίωση ή την υποστήριξή τους, όμως είναι σημαντικό να μην κρύψετε την επιλογή σας από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ζούμε σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τις σχέσεις ως προϋπόθεση ευτυχίας, επομένως η πολύμηνη απουσία συντρόφου ίσως προκαλέσει την ανησυχία τους. Και σίγουρα σε αυτή τη φάση της ζωής σας δεν έχετε ανάγκη από διαρκή… προξενιά!

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr