Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγρια κόντρα Τζανακόπουλου- Γεωργιάδη για το Ελληνικό

Άγρια κόντρα Τζανακόπουλου- Γεωργιάδη για το Ελληνικό

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το σαμποτάζ του έργου στο Ελληνικό.

Για «σαμποτάζ» του έργου στο Ελληνικό, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η δαπάνη θα καλυφθεί από τη LAMDA και ότι στόχος της διάταξης είναι να ξεμπλοκάρει το έργο και να μπουν στο χώρο οι μπουλντόζες.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην τροπολογία που συνδέεται με την απεμπλοκή της επένδυσης στην Κασσιόπη, στέλνοντας μήνυμα στους επενδυτές ότι πλέον, κανένας τοπικός παράγοντας δεν είναι σε θέση να σταματήσει επένδυση την οποία έχει εγκρίνει και εγγυηθεί το ελληνικό κράτος.

Το Ελληνικό

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στο Ελληνικό, η οποία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, ο υπουργός είπε ειδικότερα, ότι αυτές θα γίνουν με δαπάνη του επενδυτή: «Η πρόβλεψη στη διάταξη είναι ρητή. Θα γίνουν με δαπάνες του επενδυτή, δηλαδή της LAMDA, δηλαδή του Λάτση. Όχι του Δημοσίου», είπε ο κ. Γεωργιάδης και ζήτησε να τελειώσει ο λαϊκισμός, καθώς, ενώ είναι ρητή η πρόβλεψη για την κάλυψη της δαπάνης από τον επενδυτή, εξακολουθούν βουλευτές και ορισμένα μέσα να ισχυρίζονται ότι «η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στον Λάτση».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι η τροπολογία κατατίθεται «για να κερδίσουμε χρόνο», διότι «στην σύμβαση που η κυβέρνηση Τσίπρα κύρωσε με νόμο, υπάρχει πρόβλεψη ότι δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση έως ότου λήξουν όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες επί των κυρίων νομοθετικών παρεμβάσεων». Πρόσθεσε δε, ότι η γεν. γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, έκανε προσφυγή στο ΣτΕ για να μπλοκάρει το έργο. Έως ότου δε λήξουν αυτές οι δικαστικές εκκρεμότητες, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση. «Δηλαδή, βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μια δικιά του τελευταία ημέρα, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση, και μετά έχουμε τον κ. Κατρίνη (σ.σ. Κίνημα Αλλαγής), να λέει ότι δεν μπαίνουν οι μπουλντόζες!», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι έχουν προσφύγει επίσης ο Κρίτων Αρσένης (σ.σ. ΜέΡΑ25) και ο Σύλλογος Αρχαιολόγων του υπουργείου Πολιτισμού: «Πρέπει να ξέρετε ότι στο Σύλλογο Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται δεξιά παρέκκλιση! Εκεί είναι 70% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Δεν μιλάνε με τους Συριζαίους, τους θεωρούν δεξιούς! Έρχεται δηλαδή η Αριστερά και η άκρα Αριστερά, και μάλιστα και του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερά κάνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να μπλοκάρει την επένδυση και να λέει μετά ότι δεν μπαίνουν οι μπουλντόζες και μετά, όταν φέρνουμε εμείς νόμο να επισπεύσουμε τις πρόδρομες εργασίες, μας ρωτάτε και γιατί φέρνουμε διάταξη. Γιατί υπάρχετε εσείς! Αυτή είναι η απάντηση. Εμείς ξεμπλοκάρουμε το έργο που σαμποτάρετε! Αυτή είναι η απάντηση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για τις προβλέψεις της συγκεκριμένης τροπολογίας, ο υπουργός είπε ότι «ξεμπλοκάρει το έργο για να μπουν οι μπουλντόζες», διότι το έργο ξεκινάει από την κατεδάφιση των υφισταμένων κτισμάτων. «Αντί να περιμένουμε την μεταβίβαση, ο επενδυτής παίρνει πάνω του το ρίσκο. Ο επενδυτής, πληρώνοντας τα έξοδα για την κατεδάφιση που είναι πολλά εκατομμύρια, ρισκάρει. Διότι αν χαθεί μια προσφυγή στο ΣτΕ, θα έχει ξοδέψει πολλά εκατομμύρια για τις κατεδαφίσεις χωρίς να μπορεί να πάρει το ακίνητο», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Κανένα δώρο στο Λάτση λοιπόν. Η LAMDA παίρνει το ρίσκο, επιταχύνονται τα έργα. Το Ελληνικό είναι ένα εμβληματικό έργο, στέλνει σήμα στις αγορές, και χρειάζεται η Ελλάδα ένα σήμα ότι η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να επιτυγχάνει δύσκολα και περιπεπλεγμένα έργα».

Κόντρα με Τζανακόπουλο

«Ο κ. Γεωργιάδης, είναι προφανώς πιεσμένος από τις δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς και την οργή της κοινωνίας, επειδή βγήκε και μας είπε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς είναι ζημιογόνα για την ελληνική οικονομία», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος. Τόνισε ότι «η παράταξη του κ. Γεωργιάδη άφησε χρέος 300 δισ. ευρώ, που έχει επιβαρύνει τους πολίτες. Ακριβώς επειδή αδυνατεί αυτό να το αναγνωρίσει ο κ. Γεωργιάδης, ήρθε εδώ να δώσει μια ακόμα παράσταση και να ενισχύσει το ημιαρχηγικό του προφίλ στο εσωτερικό της ΝΔ και να μας μιλήσει για την Ελλάδα που ονειρεύεται».

«Στη συνήθη αμετροέπεια του, ο κ. Γεωργιάδης έπεσε στην παγίδα. Του ξέφυγε η καθοδηγητική ιδέα πίσω από την τροπολογία για το Ελληνικό. Ποια είναι αυτή η ιδέα; Επειδή έχει διαψευστεί πολλές φορές σχετικά με το πότε θα μπουν αυτές οι ρημάδες οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, βλέπει προφανώς ότι η άσκηση διοίκησης δεν είναι εκπομπή στην τηλεόραση να λέει αυτό που θέλει», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Η καθοδηγητική του ιδέα είναι να μπουν 5 μπουλντόζες, να ρίξουν 2 αυθαίρετα, να πάρουν 3 φωτογραφίες και να αναδείξει ότι έτσι ξεκίνησε το έργο στο Ελληνικό. Αυτά ξέρετε τι θυμίζουν; Τις μπουλντόζες που πήγε ο κ. Σαμαράς για το δρόμο Κορίνθου-Πατρών και μετά, με το που έφυγε ο κ. Σαμαράς, φύγανε οι μπουλντόζες, φύγανε και οι εργαζόμενοι. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα!».

Για το Ελληνικό επέμεινε ότι θα γκρεμιστούν 917 ακίνητα. «Είναι έργο εκατομμυρίων ευρώ, προχωράει με ρίσκο του επενδυτή και ο ελληνικός λαός κερδίζει ότι τα έργα ξεκινάνε. Άρα με την τροπολογία αυτή, όχι δεν κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό, αλλά εξασφαλίζουμε ότι τα έργα ξεκινάνε», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024