Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος για πρώτη κατοικία : Μια ακόμη πρόβλεψη του κ. Γεωργιάδη θα διαψευστεί

Τσακαλώτος για πρώτη κατοικία : Μια ακόμη πρόβλεψη του κ. Γεωργιάδη θα διαψευστεί

Ο κ. Τσακαλώτος υπενθυμίζει στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι «καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Λάβρος ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέναντι στην κυνική – αν μη τι άλλο – δήλωση του Αδώνιδος Γεωργιάδη ότι «η προστασία της α’ κατοικίας είναι ζημιογόνα για την οικονομία και δεν πρέπει να υπάρχει».

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για «κοπτοραπτική» δηλώσεών του. Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναρτήσει βίντεο με απόσπασμα δηλώσεων του Ευκλ. Τσακαλώτου.

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος υπενθυμίζει στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι «καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα πόσταρε ένα απόσπασμα δικής μου ομιλίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πέραν της γνωστής αγαπημένης συνήθειας της κοπτοραπτικής – όταν δεν αναθεωρεί τα ιστορικά γεγονότα – θα προσπαθήσω όσο πιο απλά μπορώ να εξηγήσω στον κ. Yπουργό ότι:

Η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας.

Και περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις.

Επίσης, να του υπενθυμίσω ότι καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα – και τι θα περιλαμβάνει αυτή – στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο.

Άρα θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς.

Μακάρι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί.»

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024