Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο ισχυρούς στρατούς -  Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο ισχυρούς στρατούς – Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Τη λίστα με τις χώρες που έχουν στις ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις έδωσε στη δημοσιότητα η στρατιωτική ιστοσελίδα Globalfire για το 2020.

Τη λίστα με τις χώρες που έχουν στις ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις έδωσε στη δημοσιότητα η στρατιωτική ιστοσελίδα Globalfire για το 2020.

Όπως προκύπτει, η Αίγυπτος ανέβηκε στην 9η θέση από τη 12η που ήταν μέχρι σήμερα. Στις πρώτες οκτώ θέσεις βρίσκονται, πλέον, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, η Αίγυπτος ανέβηκε κατά τρεις θέσεις, ξεπερνώντας την Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 33η θέση στη λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ, σύμφωνα με την εξειδικευμένη στρατιωτική ιστοσελίδα.   Μετά την Αίγυπτο, ακολουθούν η Βραζιλία στη 10η θέση και η Tουρκία στην 11η, με την Ιταλία και τη Γερμανία να ακολουθούν. Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος η Αίγυπτος προχώρησε τρεις θέσεις στη λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ, ξεπερνώντας την Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου κατατάσσεται σε ισχύ 10η στον κόσμο, το Πολεμικό Ναυτικό της στην 7η θέση παγκοσμίως, ενώ στην 4η θέση κατατάσσεται η χώρα σχετικά με την ισχύ της στα τανκς.   Αναφορικά με το στράτευμα, η Αίγυπτος, με τον πληθυσμό της να αγγίζει και επίσημα αυτές τις ημέρες τα 100 εκατομμύρια (εντός των συνόρων της, εκτός των 9 εκατομμυρίων που ζουν στο εξωτερικό), οι άνδρες της χώρας υπολογίζονται σε περίπου 43 εκατομμύρια, εκ των οποίων 920.000 αποτελούν το στρατιωτικό προσωπικό, ενώ 36 εκατομμύρια άντρες είναι «κατάλληλοι για υπηρεσία» σε περίπτωση στρατιωτικής ανάγκης.

Ολη η έκθεση εδώ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024