Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη : Στα λευκά ντύθηκε ο νομός - Χιόνια στον Χορτιάτη

Θεσσαλονίκη : Στα λευκά ντύθηκε ο νομός – Χιόνια στον Χορτιάτη

Στα λευκά «ντύθηκαν» αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά την απότομη αλλαγή του καιρού.

Στα λευκά «ντύθηκαν» αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά την απότομη αλλαγή του καιρού.

Νιφάδες χιονιού έπεσαν από τα ξημερώματα σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν ένταση των καιρικών φαινομένων τα επόμενα 24ωρα.

Σε πλήρη επιφυλακή θα βρίσκονται όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και οι εργαζόμενοι έως την Παρασκευή.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα δημαρχεία στις πρώην δημοτικές ενότητες Χορτιάτη, Φιλύρου και Ασβεστοχωρίου για την εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

«Χρειάστηκε το πρωί να κάνουμε περιορισμένη χρήση αλατιού με τα εκχιονιστικά μηχανήματα, στους οδικούς άξονες και σε μικρούς δρόμους του ορεινού όγκου του δήμου, για να κρατήσουμε ‘ζεστό’ το οδόστρωμα. Κι αυτό έγινε προληπτικά. Θα είμαστε σε πλήρη επιφυλακή καθώς η ΕΜΥ ενημερώνει για επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊτεζίδης.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού, με εξαίρεση ένα δέντρο που έπεσε στο Ασβεστοχώρι.

«Δεν εντοπίσαμε προβλήματα. Κάποια χιόνια έπεσαν στα ορεινά, εκεί όπου στείλαμε οχήματα της περιφέρειας και είμαστε σε επιφυλακή. Προτείνουμε οι οδηγοί να έχουν τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα τους για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο κ. Στεργιάδης, συμπληρώνοντας πως υπάρχει επάρκεια 18.000 τόνων αλατιού στις αποθήκες.

Οδηγίες του δήμου Θεσσαλονίκης

Έκτακτα μέτρα για το ψύχος ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος στo πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών συνθηκών, πρόκειται από σήμερα Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020, έως και την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020, να λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο τις ήδη υφιστάμενες δομές, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία για όλο το χρονικό διάστημα που οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν οι παρακάτω χώροι:

  • Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13 τηλ. 2310528811), από τις 17.00 έως την επόμενη ημέρα στις 11.00.
  • Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 527938), από τις 9.00 έως τις 20.00.

Επιπλέον, ο δήμος εξέδωσε και τις ακόλουθες οδηγίες προς τους πολίτες:

  • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο, τη ραγδαία βροχόπτωση ή χαλαζόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική Υπηρεσία κλπ και ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Αποφύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Μεταβάλλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  •  Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων ( έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού ).
  • Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε ποιους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζονται αλυσίδες

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 51ο έως το 59ο και από το 65ο έως το 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Ιερισσού στη Χαλκιδική, από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Ιερισσού καθώς επίσης στις επαρχιακές οδούς Αρναίας -Στανού και Νεοχωρίου -Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.

Επίσης, εντός του δημοτικού διαμερίσματος του Ταξιάρχη.

Στο νομό Ημαθίας, αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 76ο έως το 84ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας -Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο «3- 5» Πηγάδια.

Στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024