Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Έρχεται στην Αττική ο χιονιάς - Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός : Έρχεται στην Αττική ο χιονιάς – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Έως και 18 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στα βόρεια - Πού εντοπίζονται τα πρώτα προβλήματα - Η εικόνα του καιρού τις επόμενες ώρες

Κατακόρυφη πτώση σημείωσε η θερμοκρασία μέσα σε λίγες ώρες την Τετάρτη, καθώς ένα νέο ψυχρό μέτωπο επελαύνει στη χώρα μας.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται η διαφορά μεταξύ της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης 04/02 και της θερμοκρασίας που καταγράφηκε την ίδια ώρα την Τετάρτη 05/02, σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας όπου η θερμοκρασία έπεσε κατά 18 βαθμούς. Όπως φαίνεται μεγαλύτερες πτώσεις καταγράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στο σύνολο σχεδόν της βόρειας χώρας η πτώση ξεπέρασε τους 10 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των νοτίων ηπειρωτικών και της Ηπείρου, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη και ενδεχομένως και σε άλλες νησιωτικές περιοχές, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση της σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στην ελάχιστη τιμή της την Πέμπτη ή τις πρώτες ώρες της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αττική όπου αύριο θα χιονίσει ακόμη και στα βόρεια προάστια ενώ και στην Θεσσαλονίκη τα χιόνια ενδέχεται να «χτυπήσουν» την πόρτα της πόλης.

Θυελλώδεις άνεμοι

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στους ανέμους που θα πνέουν από τα δυτικά και τα βορειοδυτικά φτάνοντας τα 8 με 9 μποφόρ τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο

Αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της χιονόπτωσης. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 51ο έως το 59ο και από το 65ο έως το 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Ιερισσού στη Χαλκιδική, από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Ιερισσού καθώς επίσης στις επαρχιακές οδούς Αρναίας -Στανού και Νεοχωρίου -Βαρβάρας – Ολυμπιάδας. Επίσης, εντός του δημοτικού διαμερίσματος του Ταξιάρχη.

Στο νομό Ημαθίας, αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 76ο έως το 84ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας -Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο «3- 5» Πηγάδια.

Στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Το ‘στρωσε στον Χορτιάτη

Στα λευκά ντύθηκε ο Χορτιάτης, καθώς και αρκετές άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά την απότομη μεταβολή του καιρού.

Συγκεκριμένα, νιφάδες χιονιού έπεσαν από τα ξημερώματα σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν ένταση των καιρικών φαινομένων τα επόμενα 24ωρα.

Όπως αναφέρει το voria.gr, μετά τις 8:00 άρχισε πυκνή χιονόπτωση στον Χορτιάτη, ακόμη και μέσα στο χωριό, όπου η θερμοκρασία μόλις και μετά βίας ξεπερνούσε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Λεωφορείο με μαθητές εγκλωβίστηκε στο Βελούχι

Μία περιπέτεια στο χιόνι έζησαν περίπου 20 μαθητές από τη Μύκονο, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε εγκλωβίστηκε στα χιόνια στον δρόμο προς το Βελούχι, στο Καρπενήσι.

Οι μαθητές ήθελαν να επισκεφθούν το χιονοδρομικό κέντρο, ωστόσο η πυκνή χιονόπτωση τους χάλασε τα σχέδια, με το όχημα να ακινητοποιείται παρά το γεγονός ότι είχε αλυσίδες.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα δύο “αλατιέρες” της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, που καθάρισαν τον δρόμο από το χιόνι με το πούλμαν τελικά να παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο.

Μέτρα του Δήμου Αθηναίων για την κακοκαιρία

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων για τους άστεγους μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού.

Συγκεκριμένα, απόψε το βράδυ (από τις 8.00 μμ μέχρι το πρωί), όπως και αύριο και μεθαύριο τις ίδιες ώρες, θα είναι ανοικτοί οι θερμαινόμενοι χώροι στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου (Αχαρνών 372) καθώς και ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν & Αλεξανδρείας 35 -2105149940, 2105157553).

Επίσης σε συνεννόηση/συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου με τον Δήμο, θα λειτουργήσει υπνωτήριο στην οδό Αλικαρνασσού 49, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Παράλληλα, συνεργεία και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα κάνουν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι, διανέμοντας ζεστό τσάι, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης και ενημερώνοντας για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων.

Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210-5246515-16) για να δέχεται αναφορές πολιτών σχετικά με αστέγους που χρειάζονται βοήθεια. Επίσης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην γραμμή επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, 1595, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024