Ένταση με τούρκους στρατιώτες στη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου – Τι συνέβη
Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λευκωσία, όταν τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να εμποδίσουν εργάτες του Δήμου Λευκωσίας να καθαρίσουν κλαδιά και μπάζα από παλιό καφενείο που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη
Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λευκωσία, όταν τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να εμποδίσουν εργάτες του Δήμου Λευκωσίας να καθαρίσουν κλαδιά και μπάζα από παλιό καφενείο που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη.
Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, υπάλληλοι του Δήμου Λευκωσίας μετέβησαν στην περιοχή για να προχωρήσουν σε υποστυλώσεις και κλάδεμα στο σημείο που βρισκόταν το ιστορικό καφενείο «Spitfire».
Ωστόσο οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί αρχικά έφεραν ένσταση.
Αυτό, γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Τούρκοι θεωρούν ότι ο Δήμος της κυπριακής πρωτεύουσας δεν είχε αρμοδιότητα, μιας και η περιοχή ελέγχεται από τον ΟΗΕ.
Επιπλέον, αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε πως τούρκος αξιωματικός κινηματογραφούσε τη σκηνή, ενώ ζήτησαν όπως τα κλαδιά που κόπηκαν και τα απορρίμματα βρίσκονται στη Νεκρή Ζώνη, και πρέπει να επιστραφούν.
Κλήθηκαν κυανόκρανοι και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις οι Τούρκοι αποχώρησαν και οι εργασίες συνεχίστηκαν.
Τι λέει ο δήμος Λευκωσίας
Από πλευράς Δημαρχείου Λευκωσίας αναφέρθηκε στο «Sigmalive» ότι γι’ αυτούς δεν θεωρήθηκε το συμβάν ως ένταση.
Η γραπτή ανακοίνωση του Δήμου ανέφερε πως «συχνά και αθόρυβα οι υπάλληλοι και οι εργάτες του Δήμου, καλέστηκαν να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες».
Οι δημοτικοί υπάλληλοι, συνεχίζει η ανακοίνωση, «σήμερα εντός της νεκρής ζώνης και υπό τα βλέμματα Τούρκων Αξιωματικών καλέστηκαν να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου».
Το «SigmaLive» επικοινώνησε με το Γραφείο του Εκπρόσωπου Τύπου της UNFICYP, το οποίο ανέφερε πως επρόκειτο για συνήθη έργα συντηρήσεως συνεργείων του Δήμου Λευκωσίας, με τις τουρκικές δυνάμεις ως παρατηρητές και με παρουσία του αστυνομικού αποσπάσματος της Ειρηνευτικής Δύναμης, UNPOL.
Τέλος, εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου, ανέφερε στο «SigmaLive» πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.