Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινφαντίνο : Δική μας ευθύνη η αντιμετώπιση του ρατσισμού

Ινφαντίνο : Δική μας ευθύνη η αντιμετώπιση του ρατσισμού

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε για το ρατσισμό και τον τρόπο με τον οποίον αυτός θα εξαλειφθεί

Στο ρατσισμό και την αντιμετώπισή του, αλλά και στο Μουντιάλ του Κατάρ και την αξία του, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, χθες κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων της AIPS (International Sport Press Association) στη Βουδαπέστη.

Το κεντρικό θέμα που ανέλυσε ο Ινφαντίνο ήταν η μάστιγα της εποχής και όσα έχει επιφέρει και στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος του ρατσισμού είναι να αντιληφθούμε ότι υπάρχει.

«Το πρώτο βήμα για την επίλυση του ρατσισμού είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και να το συζητήσουμε. Είναι φυσικό να ακούμε ότι η κοινωνία έχει διαφθορά και ρατσισμό, αλλά είναι δική μας ευθύνη να το αντιμετωπίσουμε, να εκπαιδευτούμε. Στο τέλος της ημέρας, εάν ο αθλητισμός μας γίνει πιο επιθετικός, πρέπει να δούμε πώς τα παιδιά μας εκπαιδεύονται και πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση» είπε ο Ινφαντίνο αναφερόμενος στο πρόβλημα του ρατσισμού, ενώ αναφερόμενος στο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το 2022 δήλωσε:

«Το Κατάρ θα είναι μια χώρα που θα είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από οποιαδήποτε άλλη. Θα είναι ένα φανταστικό γεγονός, μια αλλαγή του παιχνιδιού για τον κόσμο, επειδή οι φίλαθλοι θα πάνε στο Κατάρ και θα δουν ότι πολλές από τις προκαταλήψεις που έχουμε για τον αραβικό κόσμο δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024