Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Έωλα και άκυρα τα μνημόνια Τουρκίας και Λιβύης

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Έωλα και άκυρα τα μνημόνια Τουρκίας και Λιβύης

Μήνυμα προς τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας έωλη και άκυρη της συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα Τουρκία και Λιβύη σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τονίζοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ειρήνη και θα συνεργάζεται με τις χώρες που έχουν την ίδια θεώρηση.

Μήνυμα προς τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν έστειλε ο ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας έωλη και άκυρη της συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα Τουρκία και Λιβύη σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τονίζοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ειρήνη και θα συνεργάζεται με τις χώρες που έχουν την ίδια θεώρηση.

«Πετύχαμε τη διεθνή καταδίκη αυτών των συμφωνιών, οι οποίες ξεκάθαρα παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο από τη σκοπιά πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Κόλπου», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Aradiya, προσθέτοντας ότι«η Ελλάδα είναι περιφερειακός παράγοντας που υποστηρίζει την ειρήνη και πάντα θα συνεργάζεται με τις χώρες που έχουν την ίδια θεώρηση όσον αφορά την περιφερειακή σταθερότητα».

Πρόσθεσε δε ότι σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση ουδεμία πολιτική λύση μπορεί να αποδέχεται το μνημόνιο που υπεγράφη μετά του Σάρατζ και της τουρκικής κυβέρνησης.

Μιλώντας σε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της Μέσης Ανατολής, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες της νέας κυβέρνησης η Ελλάδα στηρίζει πολιτικές που είναι φιλικές προς την ανάπτυξη, στέλνοντας παράλληλα σε ολόκληρο τον κόσμο μήνυμα ότι η χώρα μας είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες και παρουσιάζει ευκαιρίες για την επένδυση κεφαλαίων.

Μία ημέρα μετά τις επαφές που είχε στη Σαουδική Αραβία, όπου προωθήθηκαν διμερείς επενδυτικές ευκαιρίες και προγραμματίστηκαν υπουργικές επισκέψεις για αυτό τον σκοπό, ο Πρωθυπουργός σημείωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya πως οι επενδυτικοί φορείς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

«Οι επιδόσεις της οικονομίας είναι πολύ καλές το τελευταίο εξάμηνο, αφότου αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Έχουμε δει μεγάλη μείωση στο κόστος δανεισμού, όσον αφορά το ελληνικό χρέος. Μόλις εκδώσαμε ένα δεκαπενταετές ομόλογο το οποίο έτυχε πολύ καλής αντιμετώπισης από τις αγορές. Το χρηματιστήριό μας είχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο το 2019. Αναμένουμε ανάπτυξη κοντά στο 3% το 2020», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε πως η Ελλάδα έχει όλα τα συστατικά που απαιτούνται ώστε να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη (surprise story) στους κόλπους της Ευρωζώνης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024