Η κακή μυρωδιά στην αναπνοή είναι κάτι αρκετά άσχημο και για εσένα την ίδια αλλά και για όταν θέλεις να κοινωνικοποιηθείς. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές σε σημείο μάλιστα να θέλεις να τις αντιμετωπίσεις πιο άμεσα.

Η επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο είναι η καλύτερη λύση πάντως.

Τι μπορείτε να κάνετε για την δυσάρεστη αναπνοή

  1. Εάν φοράτε οδοντοστοιχίες, να τις αφαιρείτε τη νύχτα και να τις καθαρίζετε επιμελώς για να απομακρύνετε τα τα βακτήρια από τρόφιμα και ποτά.
  2. Γενικά, πίνετε άφθονο νερό και κάντε μπουκώματα με δροσερό νερό.
  3. Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα, ή τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
  4. Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε δύο με τρεις μήνες.
  5. Κανονίστε τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις και καθαρισμούς.
  6. Ξύστε τη γλώσσα σας κάθε πρωί με μια ξύστρα γλώσσας ή ένα κουτάλι για να μειώσετε τα βακτήρια, τους μύκητες και τα νεκρά κύτταρα, που μπορεί να προκαλέσουν οσμές. Κρατήστε την άκρη της γλώσσας προς τα εμπρός για να καθαρίσετε το πίσω μέρος της γλώσσας.
  7. Μασήστε λίγους σπόρους μάραθου, ή γλυκάνισου. Οι αντισηπτικές τους ιδιότητες βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσοσμίας του στόματος που προκαλούν τα βακτηρίδια.
  8. Μασήστε ένα κομμάτι λεμονιού ή ξύσμα πορτοκαλιού. Το κιτρικό οξύ θα “ενεργοποιήσει” τους σιελογόνους αδένες και θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής.
  9. Μασήστε ένα κλαδάκι μαϊντανό, βασιλικό, μέντα, ή κόλιαντρο. Η χλωροφύλλη σε αυτά τα πράσινα λαχανικά εξουδετερώνει τις οσμές με φυσικό τρόπο.
  10. Κάντε ένα μπούκωμα με στοματικό διάλυμα χωρίς οινόπνευμα. Αν δεν έχετε, φτιάξτε ένα μόνοι σας: Ανακατέψτε σε ένα φλιτζάνι νερού ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (που αλλάζει το επίπεδο του pH και καταπολεμά τις οσμές στο στόμα) και μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας. Μην το καταπιείτε, όμως!

Πηγή: everydayhealth.com

Γράψτε το σχόλιό σας