Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειρουργικές μάσκες: Σε έλλειψη και στην ελληνική αγορά - Πόσο κοστίζουν

Χειρουργικές μάσκες: Σε έλλειψη και στην ελληνική αγορά – Πόσο κοστίζουν

Ελλείψεις σε φαρμακεία αναφέρει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Έλλειψη στις χειρουργικές μάσκες έχει δημιουργηθεί ακόμη και στην ελληνική αγορά την ώρα που έχει δημιουργηθεί παγκόσμια ανησυχία για τον νέο κοροναϊο.

Βέβαια στην Ελλάδα, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που προμηθεύονται μάσκες όχι τόσο εξαιτίας του κοροναϊού, αλλά λόγω της εποχικής γρίπης η οποία βρίσκεται σε έξαρση αυτές τις μέρες με αποτέλεσμα πολλά σχολεία κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα να μείνουν κλειστά.

Οι πρώτες ελλείψεις ήρθαν από την Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου να αναφέρει πως η ζήτηση είναι μεγαλύτερη αυτό το διάστημα και πως τις τελευταίες μέρες υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε φαρμακεία της συμπρωτεύουσας.

Τελειώνουν τα αποθέματα

«Τελειώνουν τα αποθέματα με τις χειρουργικές μάσκες. Αυτή την στιγμή υπάρχει έλλειψη αλλά πιστεύουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο ανεφοδιασμός και δεν θα υπάρχει πρόβλημα» δηλώνει στο MakThess ο Διονύσης Ευγενίδης.

Τις τελευταίες εβδομάδες που ενισχύθηκε η παγκόσμια ανησυχία για τον θανατηφόρο ιό, στους δρόμους της πόλης, σε λεωφορεία αλλά και σε κλειστούς χώρους δεκάδες είναι οι πολίτες που φορούν μάσκες για να προστατευτούν.

Πρωτοφανής ζήτηση

«Είναι πρωτοφανής η ζήτηση, δεν το έχουμε ξανά δει αυτό. Προμηθευόντουσαν πολλοί και τον Δεκέμβριο για την εποχιακή γρίπη αλλά αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα δεν έχει καμία σχέση» σημειώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Ευγενίδης, μάσκες προμηθεύονται όλες οι ηλικίες από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι. Η έλλειψη όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη σε χώρες του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να ζητούν κιβώτια από την Ελλάδα. «Είναι πολλοί αυτοί που αγοράζουν κιβώτια με μάσκες για να στείλουν σε χώρες του εξωτερικού» δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως οι χειρουργικές μάσκες είναι φθηνές και συνήθως εύκολα διαθέσιμες στα φαρμακεία. Η τιμή τους ξεκινά απο 0,50 λεπτά το πακέτο των τριών ενώ διαδικτυακά μπορεί κάποιος να αγοράσει κουτί με 50 τεμάχια στην τιμή των 4 ευρώ. Όλα αυτά όμως υπο κανονικές συνθήκες.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024