Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα : Σάλος με καθηγητή που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές έναντι 8 ευρώ

Ιωάννινα : Σάλος με καθηγητή που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές έναντι 8 ευρώ

Ο καθηγητής στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατάφερε να πουλήσει σημειώσεις σε 84 φοιτητές.

Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες φοιτητών ότι καθηγητής στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πωλούσε έναντι αμοιβής σημειώσεις μαθημάτων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirusnews, ο καθηγητής φέρεται να διέθετε τις σημειώσεις έναντι της τιμής των οκτώ ευρώ.

Ο συμβασιούχος καθηγητής δίδασκε το μάθημα «Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία» και είχε προσληφθεί μέσω προγράμματος απόκτησης εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού.

Μέχρι να γίνει γνωστή στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στη πόλη η δραστηριότητα του συμβασιούχου καθηγητή, κατάφερε να πουλήσει σημειώσεις σε 83 φοιτητές.

Σύμφωνα δε με άλλες καταγγελίες φοιτητών, είχε διαχωρίσει την εξέταση ανάλογα με το από που θα έπαιρναν το εκπαιδευτικό υλικό οι φοιτητές, χώρισε δηλαδή την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», από κάποιο φωτοτυπείο ή βιβλιοπωλείο, και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.

Επιβεβαιώνει το περιστατικό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιβεβαιώνει το περιστατικό και μετά τον σάλο αποφάσισε να «παγώσει» τη σύμβαση του διδάσκοντα του μαθήματος Αναπτυξιακή – Γνωστική Νευροψυχολογία.

Το μάθημα, που επρόκειτο να εξεταστεί την περασμένη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για το τέλος της εξεταστικής και θα γίνει από τριμελή επιτροπή, από τους διδάσκοντες του τμήματος.

«Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ζητούν απομάκρυνση

Η Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τονίζει ότι η ανακοίνωση για αναβολή και αλλαγή εξέτασης, «πουθενά δεν αναγράφει πότε θα είναι ακριβώς, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση στους φοιτητές» ενώ δεν έγινε έκτακτη συνεδρίαση του τμήματος.

Παρά ζητά την απομάκρυνση του καθηγητή από «κάθε διδακτική θέση» και τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Ψυχολογίας την επόμενη εβδομάδα.

«Καλούμε όλο το φοιτητικό σώμα να παρευρεθεί καταγγέλλοντας την καθηγητική αυθαιρεσία συνολικά», καταλήγει η συνέλευση στην ανακοίνωσή της

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024