Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αστυνομία διέλυσε την ειρηνική διαμαρτυρία προσφύγων στη Λέσβο [Εικόνες]

Η Αστυνομία διέλυσε την ειρηνική διαμαρτυρία προσφύγων στη Λέσβο [Εικόνες]

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί στο νησί κλείνουν τις κάμερες των δημοσιογράφων, ώστε να μην μπορούν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο από τα όσα συμβαίνουν

Χρησιμοποιώντας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα απερίγραπτη και αχρείαστη βιαιότητα απέναντι σε γυναίκες και παιδιά οι δυνάμεις της Αστυνομίας, των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, αλλά και του λιμενικού διέλυσαν την ειρηνική διαδήλωση των προσφύγων στη Λέσβο, οι οποίοι για ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα και να φύγουν από τη χώρα.

Όλα αυτά, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, αφού πρώτα οδήγησαν τη διαδήλωση από το παρτέρι του Δημοτικού Θεάτρου, σε κλοιό στον δρόμο, πιέζοντας και σπρώχνοντας από όλες τις κατευθύνσεις.

Τότε, οι περίπου 200 πρόσφυγες που διαμαρτύρονταν χωρίς να προκαλούν ή να δημιουργούν πρόβλημα, αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή προσπαθώντας να αποφύγουν τις προσαγωγές μέσα στα σοκάκια, ενώ ασθενοφόρο παρέλαβε μία γυναίκα.

Υπενθυμίζεται πως από τις 11:30 το πρωί της Τρίτης συγκεντρώνονται πρόσφυγες, Αφγανικής καταγωγής, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην προκυμαία του νησιού ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και να φύγουν από τη χώρα. Μάλιστα, όπως ανέφερε και το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι διαμαρτυρόμενοι, περί τους 200 ανθρώπους, δεν εμπόδιζαν ούτε την κυκλοφορία των οχημάτων, αφού ο αστυνομικός κλοιός τους είχε περιορίσει στο παρτέρι έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν «Lesvos people, we want sorry» και «Moria no good».

Καταγγελίες για αλαζονική στάση της αστυνομίας

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί στο νησί κλείνουν τις κάμερες των δημοσιογράφων, ώστε να μην μπορούν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο από τα όσα συμβαίνουν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, το βίντεο που αναρτούν στη σελίδα τους στο Facebook είναι μέχρι «που έκλεισαν οι αρχές την κάμερα».

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Παρόμοια καταγγελία κάνει και η δημοσιογράφος Katy Fallon στο Twitter.

Σύμφωνα με όσα γράφει στην ανάρτησή της «οι δημοσιογράφοι απειλούμαστε συνεχώς σήμερα το πρωί. Η αστυνομία μας ωθεί συνέχεια προς τα πίσω».

«Οι δημοσιογράφοι εκφοβίζονται ή τους λένε να πάνε σπίτι τους. Οποιοσδήποτε με φωτογραφική μηχανή είναι στόχος, επειδή μπορεί να προσπαθήσει να μεταφέρει τις διαμαρτυρίες. Αυτή η κατάσταση * δεν μπορεί * να συνεχιστεί. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη, είμαστε καλύτεροι από αυτό, αυτό είναι μια συνολική ντροπή» έγραψε με νεότερη ανάρτησή της.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024