Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρωμα τρομοκρατίας στο Λονδίνο : Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

Άρωμα τρομοκρατίας στο Λονδίνο : Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

Τρομοκρατική χαρακτηρίζουν οι αρχές του Λονδίνου την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε δρόμο της περιοχής Streatham στη νότια πλευρά της βρετανικής πρωτεύουσας - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα σε πολυσύχναστο δρόμο στην περιοχή Streatham του νότιου Λονδίνου. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν, ενώ η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε περαστικούς, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα, σε μια επίθεση που σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου, «συνδέεται με την τρομοκρατία». Μάλιστα, ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Βίντεο – ντοκουμέντο

Την ίδια ώρα, βίντεο το οποίο δημοσιεύει το BBC δείχνει την επιχείρηση των αστυνομικών τα πρώτα λεπτά μετά το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί με τα όπλα τους στρέφονται κατά του δράστη, ο οποίος κείτεται στο έδαφος.

Η ανάρτηση Τζόνσον και οι πρώτες πληροφορίες για τους τραυματίες

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σε ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε πως οι σκέψεις του είναι με τους τραυματίες και όσους που έχουν πληγεί. Ευχαρίστησε δε, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Η υπηρεσία Υγείας του Λονδίνου δήλωσε ότι τις πρώτες βοήθειες στο σημείο δέχονται πολλοί άνθρωποι, ενώ από την πλευρά της η Μητροπολιτική Αστυνομία διευκρίνισε ότι περιμένει ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών.

Παράλληλα, ζήτησε από τους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή όσο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ασχολούνται με το περιστατικό.

Τα βίντεο που δημοσιεύονται στο Twitter δείχνουν μεγάλη παρουσία ασθενοφόρων και περιπολικών στην περιοχή.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες – Αναφορές για γιλέκο με εκρηκτικά

Ο Gulled Bulhan, 19χρονος φοιτητής από το Streatham, είδε την επίθεση να γίνεται μπροστά στα μάτια του. «Πέρασα το δρόμο όταν είδα έναν άνδρα με μαχαίρι, καθώς και άνδρες που πιθανόν ήταν αστυνομικοί να τον κυνηγούν» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ΡΑ.

«Τότε ο άνθρωπος πυροβολήθηκε, άκουσα τρεις πυροβολισμούς» πρόσθεσε.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Daniel Gough είπε ότι ήταν έξω για τρέξιμο όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και όλοι έτρεξαν. «Υπήρχε πανικός, οι άνθρωποι φώναζαν» είπε.

«Είδα έναν αστυνομικό και φώναξε, λέγοντας σε όλους να απομακρυνθούν. Το όπλο του έδειχνε προς την κατεύθυνση ενός άνδρα στο πάτωμα. Ξαφνικά, εμφανίστηκε περισσότερη αστυνομία. Υπήρχαν [αξιωματικοί] παντού» πρόσθεσε.

Κάποιοι μάλιστα από αυτούς ισχυρίστηκαν πως ο δράστης φέρεται να φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά. Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα του Guardian, το γιλέκο ήταν ψεύτικο γιλέκο με μεταλλικά κουτάκια που παραπέμπουν σε εκρηκτικά, ενώ ανάλογα γιλέκα φορούσαν οι δράστες της επίθεσης στη γέφυρα του Λονδίνου το 2017.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την «γρήγορη και θαρραλέα ανταπόκρισή τους» λέγοντας: «Είναι πραγματικά οι καλύτεροι».

«Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας χωρίσουν και να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας εδώ στο Λονδίνο. Δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να πετύχουν»

Τα στατιστικά

Η Υπηρεσία Εθνικής Στατιστικής (ONS) του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ο αριθμός των αιφνίδιων εγκλημάτων που είχαν σχέση με μαχαίρι καταγράφηκαν από την αστυνομία στην Αγγλία και την Ουαλία το 2019 σημείωσε άνοδο και έγινε το υψηλότερο από το 2011.

Περισσότερα από 43.500 περιστατικά αναφέρθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2018 και τον Μάρτιο του 2019.

Σχεδόν το μισό όλων των αδικημάτων που αφορούν μαχαίρια ή αιχμηρά αντικείμενα είχαν διαπραχθεί σκόπιμα για να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη και τραυματισμό, ενώ λιγότερες πράξεις περιλάμβαναν περιπτώσεις βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας δολοφονίας και ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024