Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη παραγωγής για το Tesla Model Y

Έναρξη παραγωγής για το Tesla Model Y

Το μικρό SUV της αμερικανικής ηλεκτροκίνητης φίρμας μπήκε σε φάση προπαραγωγής βάσει του χρονοδιαγράμματος  που μένει να αποδειχθεί αν θα τηρηθεί μέχρι τέλους.

To νεότερο μέλος της γκάμας της Tesla και δυνητικά δημοφιλέστερο λόγω SUV σχεδίασης και προσιτότητας σε μέγεθος και τιμή (στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 39.000 δολάρια), εισήλθε σε διαδικασία παραγωγής στο Gigafactory της αμερικανικής φίρμας στο Fremont στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την Tesla, οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την άνοιξη από τις ΗΠΑ ενώ στην Ευρώπη το Model Y θα είναι διαθέσιμο από το προσεχές καλοκαίρι. Το σημαντικότερο ίσως στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι σύμφωνα με τις  διαβεβαιώσεις της Tesla ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και δεν θα υπάρξουν αρρυθμίες στην παραγωγή.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναφέρουν επίσης ότι ο στόχος παραγωγής είναι 400.000 μονάδες ετησίως, συνδυαστικά για το Model Y και το Model 3 με την προοπτική, εφόσον ολοκληρωθεί η αναβάθμιση στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου στο Fremont, o αριθμός αυτός να αυξηθεί στις 500.000 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Tesla έχει προγραμματίσει την κατασκευή του Model Y και σε κινεζικό έδαφος όπου επίσης διατηρεί βιομηχανικές δραστηριότητες με την προοπτική παραγωγής 150.000 μονάδων ετησίως ενώ κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα κατασκευάζεται επίσης από το 2021 και στο υπό ανέγερση εργοστάσιο στα περίχωρα του Βερολίνου.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, υπενθυμίζεται ότι το Model Y προσφέρει μέγιστη αυτονομία 505 χλμ. στην τετρακίνητη έκδοση του με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ, αξιώνοντας τον τίτλο του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με την μεγαλύτερη αυτονομία στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, η βασική πισωκίνητη και πιο προσιτή έκδοση θα προσφέρει αυτονομία 370 χλμ. Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το Model Y θα προσφέρεται προαιρετικά και με επταθέσια διαμόρφωση στο εσωτερικό του.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024