Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα : Ρουκέτες και βομβαρδισμούς έφερε... το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

Γάζα : Ρουκέτες και βομβαρδισμούς έφερε… το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν διάφορους στόχους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του νότιου Ισραήλ.

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν διάφορους στόχους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, θέσεις της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης εγκατάστασης κατασκευής όπλων, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του νότιου Ισραήλ, γνωστοποίησε το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

Ρουκέτα και εμπρησμοί

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εκτοξεύθηκε ρουκέτα και εστάλησαν μπαλόνια με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς από τον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα προς το νότιο Ισραήλ. Η ρουκέτα έπεσε σε χωράφι. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε ζημιές, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Επρόκειτο για την πρώτη εκτόξευση ρουκέτας μετά την παρουσίαση του νέου ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ.

Νωρίτερα χθες, το ισραηλινό επιτελείο γνωστοποίησε ότι αναπτύσσει ενισχύσεις στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην περιοχή το τρέχον διάστημα, μετά την αποκάλυψη την Τρίτη του πολυαναμενόμενου σχεδίου για το Μεσανατολικό του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το σχέδιο έγινε δεκτό με αγαλλίαση στο Ισραήλ, ιδίως από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά απορρίφθηκε από την παλαιστινιακή πολιτική ηγεσία. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γάζα εναντίον της αμερικανικής πρωτοβουλίας. Αναφέρθηκαν τέσσερις τραυματισμοί.

«Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας»

Για τον πρόεδρο της παλαιστινιακής αρχής, τον Μαχμούντ Αμπάς, που έχει απορρίψει κατηγορηματικά τους τελευταίους μήνες τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για διάλογο, αφού θεωρεί πως ο Τραμπ έχει επιλέξει πλευρά, το σχέδιο της Ουάσιγκτον «δεν θα περάσει» και ανήκει «στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, μπροστά στην παλαιστινιακή απόρριψη, απαίτησε οι Παλαιστίνιοι να κάνουν «αντιπροσφορά».

Ο Αμπάς αναμένεται να μιλήσει εντός των προσεχών 15 ημερών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να το προτρέψει να απορρίψει το σχέδιο της Ουάσιγκτον, ανήγγειλε χθες Τετάρτη ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Ριάντ Μανσούρ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024