Ερωτηθείς σχετικά για το τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι βουλευτές ψηφίζουν διαφορετικά ή απουσιάζουν, ο κ. Πέτσας απέφυγε να απαντήσει ευθέως. 

Στην τροπολογία που φέρνει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση που αφορά το θέμα της πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο η οποία προβλέπει ποινές χάδι για ΠΑΟΚ- Ξάνθη με αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών αντί υποβιβασμού, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για ένα δύσκολο ζήτημα το οποίο – όπως είπε – έπρεπε να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση.

«Η δική μας η παρέμβαση δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Είναι μία πολιτική επιλογή. Η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη. Πήραμε μία πρωτοβουλία βαθιά πολιτική με στόχο να ενώσουμε. Αποσαφηνίζουμε πως επιβάλλονται οι ποινές σε ένα ζήτημα όπως η πολυϊδιοκτησία» τόνισε.

Το γεγονός, πρόσθεσε,  ότι «υπάρχουν επιθετικές αναφορές και από τις δύο ομάδες, μάλλον δείχνει ότι κάτι καλό κάνουμε. Παρεμβαίνουμε για να επιβάλλουμε μία λύση  που εκ πρώτης όψεως προκαλεί δυσαρέσκειες, ωστόσο αποσκοπεί στην ενότητα».

Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί υπό καθεστώς εκβιασμών, κάτι που όπως είπε, απέδειξε με την διαγραφή Ζαγοράκη.

Τι θα γίνει αν δεν ψηφίσουν βουλευτές της ΝΔ την τροπολογία

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται σενάρια ότι το Μαξίμου απειλεί με διαγραφές όσους βουλευτές δεν ψηφίσουν την τροπολογία.

Ερωτηθείς σχετικά για το τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι βουλευτές ψηφίζουν διαφορετικά ή απουσιάζουν, ο κ. Πέτσας απέφυγε να απαντήσει ευθέως.

«Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία» είπε και σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι το ζήτημα έχει προκαλέσει κυβερνητική κρίση.

Ερωτηθείς για το αν έγιναν αστοχίες από πλευράς κυβέρνησης, είπε πως «δεν είναι ώρα να συζητηθεί αυτό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr