Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μηνύματα Παναγιωτόπουλου από το κατάστρωμα του γαλλικού ελικοπτεροφόρου Dixmude

Μηνύματα Παναγιωτόπουλου από το κατάστρωμα του γαλλικού ελικοπτεροφόρου Dixmude

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφιβίου επιθέσεως Dixmude του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας, το οποίο επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Απτή και ‘πλωτή’ απόδειξη της στρατηγικής σχέσης παραδοσιακής φιλίας και συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» που «παραμένει όχι μόνο επίκαιρη, αλλά και απολύτως αναγκαία ως ισχυρός παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», αναδεικνύοντας «την κοινή ισχυρή μας θέληση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς αυτήν την κατεύθυνση», χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τον κατάπλου στο λιμάνι του Πειραιά, του ελικοπτεροφόρου πλοίου αμφιβίου επιθέσεως Dixmude του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας.

«Αυξημένη επαγρύπνηση»

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του το βράδυ της Δευτέρας στο εν λόγω πλοίο, ο υπουργός επισήμανε ότι «ως μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι δύο χώρες μας μοιράζονται το ίδιο όραμα, τις ίδιες αξίες και πολιτικές προσδοκίες για την ευημερία και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, σε αντιστάθμισμα της πολιτικής και των παράνομων ενεργειών εκείνων που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίησή της».

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude στο λιμάνι του Πειραιά (ΑΠΕ)

«Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στην περιοχή απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση και ενισχυμένες δυνατότητες αποτροπής και στρατιωτικής παρουσίας», επανέλαβε.

Ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι η στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθεί και θα εμβαθύνει περαιτέρω.

«Κοινές ελληνο-γαλλικές ασκήσεις»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ελληνικές και οι γαλλικές Ενοπλες Δυνάμεις σήμερα προχωρούν δυναμικά στην επαύξηση της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης με κοινές ασκήσεις όπως η άσκηση Μέγας Αλέξανδρος, στην οποία συμμετέχει το ελικοπτεροφόρο, και η ανάπτυξη του Task Group του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle, στην οποία συμμετέχει η ελληνική φρεγάτα Σπέτσαι, καθώς και πολλές άλλες πρωτοβουλίες και συνεργασίες στις οποίες συμμετέχουμε από κοινού.

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, και ο γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) αντιπτέραρχος ε.α. Θεόδωρος Λάγιος.

Στο ελικοπτεροφόρο Dixmude, την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονάβ.

Πολυεθνική άσκηση

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο θα συμμετάσχει στην πολυεθνική, διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής «Μέγας Αλέξανδρος – 2020», που διεξάγεται από σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μαγνησίας και του Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024