Μεγάλα είναι το προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αχαϊας και με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας» κάνουν αρχή των κινητοποιήσεών τους με συγκέντρωση

Κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα οι αγρότες της Αχαϊας, με ένα από τα κύρια προβλήματα για τα οποία ζητούν λύση να είναι η πολύ χαμηλή τιμή και τα μεγάλα αδιάθετα αποθέματα της φετινής παραγωγής ελαιοδάδου.

Μεγάλα είναι το προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αχαϊας και με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας» κάνουν αρχή των κινητοποιήσεών τους με συγκέντρωση σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα, στις 11.00 π.μ. με αιχμή την στήριξη της τιμής παραγωγού στο ελαιόλαδο.

Προσυγκέντρωση για τους αγρότες της Αιγιάλειας, σύμφωνα με το patrastimes.gr  θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 π.μ., στα Βενζινάδικα της Ν.Ε.Ο.

Την Πέμπτη 30/1/2020, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια του Αίγιου και κλιμάκωση του αγώνα, καθώς δικάζονται αγρότες για τα μπλόκα που είχαν στήσει.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», τα αιτήματα των αγροτών είναι:

«Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις. Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις-ενισχύσεις με την παραγωγή. Την ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στο πρόγραμμα αναμπέλωσης. Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς από το 2015, λόγω λάθους του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με τη «Γαία Επιχειρείν’’ .

Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα  12.000€  και 3.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση για το επιπλέον εισόδημα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr