Σταϊκούρας για 15ετές ομόλογο : Ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην ασκούμενη πολιτική
«Η σημερινή έκδοση ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 15 ετών, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια κρίσης, αποτελεί επιτυχία για την ελληνική οικονομία και τη χώρα» δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την έκβαση της σημερινής έκδοσης 15ετους ομολόγου.
Την ικανοποίησή του εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τη σημερινή έκδοση του 15ετούς ομολόγου μιλώντας για επιτυχία για την ελληνική οικονομία και τη χώρα.
«Η σημερινή έκδοση συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και στις προοπτικές της χώρας», τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.
«Η οικονομία ανακάμπτει»
«Η σημερινή έκδοση ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 15 ετών, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια κρίσης, αποτελεί επιτυχία για την ελληνική οικονομία και τη χώρα» δήλωσε ειδικότερα ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την έκβαση της σημερινής έκδοσης 15ετους ομολόγου.
Όπως εξηγεί ο υπουργός «η μεγάλη διάρκεια του ομολόγου, η υψηλή ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού και η εξαιρετική ποιότητα της έκδοσης, βελτιώνουν την εκδοτική καμπύλη του χρέους, χτίζουν μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ –πέραν της περιόδου που εκπνέουν τα μέτρα διευθέτησης που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές– και ενισχύουν τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.»
«Η συγκεκριμένη έκδοση συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και στις προοπτικές της χώρας. Η οικονομία ανακάμπτει, βρίσκει καλό βηματισμό και ανακτά την αυτοπεποίθησή της» καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
- Από πότε οι ταπεινές σαρδέλες έγιναν talk of the town;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Βαλένθια: Οι πανηγυρισμοί στη «Roig Arena» μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (vid)
- Χανταϊός: Πόσα είδη υπάρχουν; Πώς μεταδίδεται – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Νέες ταινίες: Στους ρυθμούς των θερινών σινεμά
- Γιουβέντους: Χωρίς Champions League ανοίγει «τρύπα» 100 εκατ. ευρώ
- Στις φυλακές Κορυδαλλού το Σάββατο ο 54χρονος που σκότωσε τον 20χρονο Νικήτα και η σύζυγός του
- Δύο συνταγές για street food από… σπίτι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442