Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το Άουσβιτς είναι τόπος φρίκης και γερμανικής ενοχής», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας

«Το Άουσβιτς είναι τόπος φρίκης και γερμανικής ενοχής», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας

Κώδωνα του κινδύνου για την αναζωπύρωση του υπερβολικού εθνικισμού και των εθνικιστικών ιδεολογιών έκρουσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αναζωπύρωση του υπερβολικού εθνικισμού και των εθνικιστικών ιδεολογιών και το χαρακτήρισε προειδοποίηση για να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε να μην ξανασυμβεί.

«Το κακό είναι ακόμα υπαρκτό»

«Το Άουσβιτς είναι το άθροισμα της λαϊκιστικής εθνικιστικής σκέψης, του φυλετικού μίσους και του εθνικού παροξυσμού. Όταν κοιτάζει κανείς γύρω του σήμερα, έχει μερικές φορές την εντύπωση ότι το κακό είναι ακόμα υπαρκτό.»

» Και γι ‘αυτό μιλάμε εδώ στο Άουσβιτς όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά αντιλαμβανόμαστε ως πρώτιστη ευθύνη την καταπολέμησή του και στη χώρα μας. Το Άουσβιτς είναι τόπος φρίκης και γερμανικής ενοχής. Βρίσκουμε με δυσκολία τα λόγια όταν θέλουμε να περιγράψουμε την έκταση της φρίκης.»

»Το Άουσβιτς είναι μια προειδοποίηση για να θυμόμαστε, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι εδώ και τώρα», δήλωσε ο Στάινμάιερ με την ευκαιρία της 75ης επετείου της απελευθέρωσης του στρατοπέδου.

«Ξέρουμε τι συνέβη και πρέπει να ξέρουμε ότι μπορεί να ξανασυμβεί» έγραψε δε στο βιβλίο των επισκεπτών.

Πηγή: Der Spiegel /dpa

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024