Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόμπι Μπράιαντ : Εκτός από μπασκετμπολίστας και επιχειρηματίας - Η μυθική περιουσία που αφήνει

Κόμπι Μπράιαντ : Εκτός από μπασκετμπολίστας και επιχειρηματίας – Η μυθική περιουσία που αφήνει

Αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο παγκόσμιο μπάσκετ, ίσως τον καλύτερο μετά τον Μάικλ Τζόρνταν

Αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο παγκόσμιο μπάσκετ, ίσως τον καλύτερο μετά τον Μάικλ Τζόρνταν.

Για πολλούς μάλιστα ο Κόμπι Μπράιαντ είναι καλύτερος και από Τζόρνταν. Αυτό είναι κάτι που όλοι οι φίλοι του μπάσκετ μπορούν να συζητούν για ώρες.

Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι πέρα από μεγάλος αθλητής ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν και ένα πολύ μεγάλο επιχειρηματικό μυαλό.

Αυτό, γιατί εκτός από τους διασημότερους αθλητές του κόσμου, όντας το πρόσωπο πολλών μεγάλων brand.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN Business ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος επιχειρηματικά, δημιουργώντας μία αυτοκρατορία πίσω από το όνομά του, με δισεκατομμύρια ευρώ για έσοδα.

Η επιχειρηματική δράση του Κόμπε Μπράιαντ:

  •  Το 2013 ο Μπράιαντ ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Bryant Stibel μαζί με τον ιδρυτή του Web.com, Jeff Stibel. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επενδύσεις σε δεκάδες εταιρείες τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και δεδομένων.
  • Παράλληλα ο ίδιος ο Κόμπε είχε προσωπικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο λανσάρισμα ενός αθλητικούς ενεργειακού ποτού.
  • Το 2016, ο Μπράιαντ ίδρυσε επίσης το Granity Studios, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται στη δημιουργική αφήγηση γύρω από τον αθλητισμό. Μέσα από αυτή την εταιρεία, έγραψε και διηγήθηκε και την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μικρού μήκους το 2018.
  • Ο θρύλος του NBA έχει δημιουργήσει και τη δική του τεράστια αθλητική ακαδημία με το όνομα Mamba Academy, στην οποία και κατευθυνόταν με τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου. Μέσω αυτής ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα μπάσκετ για τους νέους που ονομάζεται Mamba League με στόχο να δώσει σε εκατοντάδες παιδιά δωρεάν πρόσβαση στο άθλημα.
  • Το 2003, ο σούπερ σταρ των Λέικερς υπέγραψε για πρώτη φορά συμφωνία και με διάσημη αθλητική εταιρεία, βοηθώντας την να εδραιώσει τη θέση της στον κόσμο του μπάσκετ.
  • Τέλος, ο «Black Mamba» είχε επίσης εμπορικές συνεργασίες με μια σειρά άλλων κορυφαίων εμπορικών σημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αλυσίδων εστίασης, αναψυκτικών, gaming, καθώς και αεροπορικών εταιριών.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024