Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μενίδι : Απότοκο του δόγματος «νόμος και τάξη» το χαστούκι του αστυνομικού στον ανήλικο μαθητή, λέει η αντιπολίτευση

Μενίδι : Απότοκο του δόγματος «νόμος και τάξη» το χαστούκι του αστυνομικού στον ανήλικο μαθητή, λέει η αντιπολίτευση

Ευθύνες στην κυβέρνηση και το δόγμα "νόμος και τάξη" αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αστυνομική αυθαιρεσία με αφορμή το χαστούκι του αστυνομικού της ΔΙΑΣ στον 11χρονο μαθητή στο Μενίδι

Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την αστυνομική αυθαιρεσία αποδίδει η αντιπολίτευση με αφορμή το νέο κρούσμα του Σαββάτου όπου αστυνομικός στο Μενίδι χαστούκισε 11χρονο μαθητή.

Απότοκα του δόγματος «νόμος και τάξη» χαρακτηρίζει τέτοια «αποκρουστικά» περιστατικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φερετζές

«Μετά από έξι μήνες επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων, θυμήθηκε ο Μιχάλης Χυσοχοίδης να πει πως «όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία». Τα περιστατικά αστυνομικής βίας είναι απότοκα του δόγματος «νόμος και τάξη». Το δόγμα αυτό είναι η αναπαράσταση αυτού που είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης : το κράτος είστε εσείς. Δυστυχώς οι ΕΔΕ στη αστυνομία είναι ο φερετζές της ατιμωρησίας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει επιτύχει την νομιμότητα και την ασφάλεια που υποσχόταν προεκλογικά, αλλά αντιθέτως έχει δημιουργήσει αταξία και ανασφάλεια. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από το τραγικό γεγονός χρήσης βίας σε εντεκάχρονο παιδί. Οι ιθύνοντες θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουν το ζήτημα και να μην εκπέμπουν μήνυμα ανοχής στην ασυδοσία και την αναίτια χρήση βίας» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.

Μηδενική ανοχή

Η μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα είναι η μόνη απάντηση τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε ότι «δεν γίνεται ανεκτή καμία δικαιολογία. Ειδικά όταν αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου του ρατσισμού. Η εικόνα του αστυνομικού να χτυπάει ένα 11χρονο παιδί είναι εξοργιστική. Η μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα είναι η μόνη απάντηση».

Οργή

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αστυνομικής κρατικής βίας. Η εικόνα με τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπάει παιδί 11 χρονών στο Μενίδι προκαλεί οργή» αναφέρει ο Περισσός.

Επισημαίνει παράλληλα ότι «όσο η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας, τόσο θα πολλαπλασιάζονται τέτοιου είδους φαινόμενα, ακόμα κι αν στα λόγια καταδικάζονται. Την ένταση της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού, που συνοδεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο η πάλη του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας».

Ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Σημειώνεται ότι ο «νταής» αστυνομικός της ΔΙΑΣ που φέρεται να έχει χαστουκίζει τον 11χρονο μαθητή τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του διατάχτηκε έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση της βιαιοπραγίας σε βάρος του 11χρονου αγοριού παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπόθαλψης.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024