Κεραμέως : Το κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής θα δίνεται από τα σχολεία
Για πρώτη φορά το κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής θα δίνεται μέσα από τα σχολεία δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
Για πρώτη φορά το κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής θα δίνεται μέσα από τα σχολεία δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε αλλαγή νοοτροπίας για να συνδεθεί η αξιολόγηση με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.
Σημείωσε ότι στόχος είναι η αποκέντρωση στην παιδεία και πρόσθεσε ότι το σχολειό θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές (ψηφίστηκε για δημοτικά θα ακολουθούσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια).
Οι αλλαγές που έρχονται στο εξεταστικό
Αναφορικά με τις απουσίες δήλωσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το καθεστώς και τις έκανε αδικαιολόγητες, είναι κάτι που μελετάμε» ενώ σχετικά με τις επιδόσεις, τόνισε πως στόχος είναι να προσμετράται η επίδοση του μαθητή και στις τρεις τάξεις του λυκείου και να μην εξαρτάται μόνο από μία χρονιά.
«Βασικό μέλημα να δώσουμε είναι να δώσουμε στην χώρα μας την θέση που αξίζει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη» πρόσθεσε η υπουργός συμπληρώνοντας πως «στο τέλος Μαρτίου έρχονται αμερικανικά πανεπιστήμια τα οποία ενδιαφέρονται να συνάψουν συνεργασίες με τα ελληνικά πανεπιστήμια».
Απάντηση για τα κολέγια
Σχετικά με τα κολέγια τόνισε πως «είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Βασική αρχή της ευρωπαϊκής ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων. Αυτή την βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επι ΝΔ, εφαρμόστηκε επι ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη . Εγώ έβγαλα στην βουλή τουλάχιστον 10 ή 11 προκηρύξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει με ακριβώς αυτή την ρύθμιση όπως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο».
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα
- Κορωπί: Χειροπέδες σε 48χρονη influencer – Οδηγούσε μεθυσμένη, βρέθηκαν αναβολικά στο αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442