Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοι οι άνθρωποι της Βιρτζίνια Γουλφ

Ολοι οι άνθρωποι της Βιρτζίνια Γουλφ

Μια νέα βιογραφία ρίχνει φως στις σχέσεις της μεγάλης βρετανίδας μοντερνίστριας με την οικογένεια και τον κοινωνικό της περίγυρο και στο πως αυτές τη διαμόρφωσαν

Λογοτέχνης, φεμινίστρια, εκλεκτό μέλος της διανοητικής πρωτοπορίας του «Κύκλου του Μπλούμσμπερι», ασθενής από ψυχικές διαταραχές και τελικά αυτόχειρας, η Βιρτζίνια Γουλφ (1882-1941) υπήρξε μία από τις πιο προβεβλημένες προσωπικότητες του μοντερνιστικού κινήματος των αρχών του 20ού αιώνα.

Η Τζίλιαν Γκιλ στο βιβλίο της με τίτλο «Virginia Woolf and the Women who Shaped her World» (εκδ. Houghton Mifflin Harcourt) που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο ανατρέπει το γνωστό αφήγημα της ζωής της ανεβάζοντας άλλους πρωταγωνιστές στο προσκήνιο: την οικογένειά της.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» o Μάρκος Καρασαρίνης διαβάζει μια «λοξή» βιογραφία της Γουλφ, όπου η Βιρτζίνια κοιτάζει από τις κουΐντες αδελφές και αδελφούς, τους γονείς και τις θείες της στο πρόσωπο των οποίων αντικαθρεφτίζεται και διά των οποίων διατρέχουμε την ιστορία της ζωής της.

Για την Τζίλιαν Γκιλ είναι οι γυναίκες του στενού της οικογενειακού περιγύρου, η μητέρα της, Τζούλια Στίβεν, η ετεροθαλής αδελφή της, Στέλλα Ντάκγουορθ, η πανταχού παρούσα μεγαλύτερη αδελφή της Βανέσα Μπελ, που πρέπει να μελετήσει κανείς για να αντιληφθεί πώς διαμορφώθηκαν οι κλίσεις, οι προδιαθέσεις, οι αντιφάσεις της.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024