Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλη-φάντασμα η Γουχάν από τον κοροναϊό: Βίντεο-σοκ με ανθρώπους να καταρρέουν στον δρόμο

Πόλη-φάντασμα η Γουχάν από τον κοροναϊό: Βίντεο-σοκ με ανθρώπους να καταρρέουν στον δρόμο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες και βίντεο που δείχνουν ανθρώπους στην πόλη Γουχάν απ΄όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός να καταρρέουν στο δρόμο.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες και βίντεο που δείχνουν ανθρώπους στην πόλη Γουχάν απ΄όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός να καταρρέουν στο δρόμο.

Οι εικόνες προέρχονται αποκλειστικά από τα social media γι΄αυτό και τα βρετανικά μέσα που πρώτα τις μετέδωσαν κρατούν μία επιφύλαξη για την γνησιότητά τους.

Στις εικόνες φαίνεται άνθρωποι να καταρρέουν στον και στις αίθουσες αναμονής των νοσοκομείων την στιγμή που η πόλη Γουχάν έχει μπει σε καραντίνα, ενώ τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα.

Σύμφωνα με την The Sun σε ένα βίντεο φαίνεται ένας άνθρωπος πεσμένος στο έδαφος να μην αντιδρά, ενώ γύρω του βρίσκονται γιατροί με ειδικά κουστούμια και μάσκες αερίων που προσπαθούν να τον επαναφέρουν.

Η τοπική ιστοσελίδα Wuhan έχει δημοσιεύσει κι άλλες φωτογραφίες όπου φαίνονται άνθρωποι να χάνουν τις αισθήσεις τους καταμεσής του δρόμου, επισημαίνονται πως πιθανότατα αποτελούν κρούσματα του κοροναϊού.

Τα μέτρα από την κινεζική κυβέρνηση

Την ίδια ώρα οι αρχές απαγόρευσαν κάθε συγκοινωνιακή σύνδεση από την Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, ακυρώνοντας τα δρομολόγια λεωφορείων, πλοίων, μετρό, τρένων και αεροσκαφών. Παρόμοια μέτρα ανακοίνωσαν και κοντινές πόλεις, ενώ ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν και σε μικρότερες πόλεις. Πέραν της Ουχάν και των Χουνγκκανγκ και Εζού, οι αρχές απέκλεισαν και δύο μικρότερες πόλεις, τις Τσιμπί και Τζιζιάνγκ.

Ας δούμε συνοπτικά τα μέτρα:

– Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου γουάν στην κυβέρνηση της επαρχίας Χουμπέι, για να βοηθήσει στον περιορισμό της επιδημίας από το σημείο που ξεκίνησε.

– Η τοπική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία που ξεκινά από τα μεσάνυχτα και επιβάλλει την απαγόρευση των συγκοινωνιών. Κινηματογράφοι, ίντερνετ καφέ και άλλους χώρους που συγκεντρώνονται μαζικά πολίτες απαγορεύεται να λειτουργούν. Οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να φεύγουν από την πόλη, παρά μόνον για «εξαιρετικούς λόγους».

– Οι αρχές διέταξαν τους τουριστικούς πράκτορες να ακυρώσουν τις κρατήσεις και απαγόρευσαν μεγάλης κλίμακας πολιτιστικές εκδηλώσεις.

– Το Πεκίνου ακύρωσε δημοφιλείς εκδηλώσεις για την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

– Οι εκπαιδευτικές διοικήσεις και τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα δεν θα πρέπει να οργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις ή εξετάσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημία.

– Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια πρέπει να λάβουν μέτρα πρόληψης και ελέγχου των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, πριν από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024