Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
YouTuber σκαρφάλωσε στην πυραμίδα της Γκίζας και πήγε φυλακή

YouTuber σκαρφάλωσε στην πυραμίδα της Γκίζας και πήγε φυλακή

Πέντε ημέρες σε αιγυπτιακή φυλακή κόστισε σε γνωστό YouTuber,  η κίνηση του να σκαρφαλώσει στη Μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας.

Πέντε ημέρες σε αιγυπτιακή φυλακή κόστισε σε γνωστό YouTuber,  η κίνηση του να σκαρφαλώσει στη Μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας.

Μάλιστα ο ίδιος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο instagram και σχετικές φωτογραφίες που τον δείχνουν να σκαρφαλώνει στη διάσημη πυραμίδα.

Ο Βιτάλι Ζντοροβέτσκι έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό που έζησα τις τελευταίες 5 ημέρες» έγραψε σε ανάρτησή του που τον δείχνει στην κορυφή. «Ήμουν κλειδωμένος σε φυλακή της Αιγύπτου γιατί σκαρφάλωσα στις πυραμίδες της Γκίζας. Έχω μπει πολλές φορές στη φυλακή, αλλά αυτή την φορά ήταν μακράν το χειρότερο. Είδα φρικτά πράγματα και δεν τα επιθυμώ για κανέναν».

Ωστόσο, ο YouTuber κατέστησε σαφές στα 3,1 εκατομμύρια οπαδούς του πως δεν το μετανιώνει. «Άξιζε τον κόπο; Σίγουρα και άξιζε» έγραψε. «Το έκανα για καλό σκοπό και σύντομα θα μοιραστώ ολόκληρο το βίντεο ώστε να μπορέσει να το δει όλος ο κόσμος». Βέβαια, παραμένει άγνωστος ο «καλός λόγος» για τον οποίο ο YouTuber ανέβηκε στην πυραμίδα της Γκίζας. Αλλά ο influencer, που έχει περίπου 2 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, μοιράστηκε στιγμιότυπα από την αναρρίχησή του στο Insta story.

Σε ένα απόσπασμα δείχνει δύο φιγούρες να σκαρφαλώνουν στην πυραμίδα. Η λέξη «Εγώ» είναι γραμμένη δίπλα σε ένα βέλος που δείχνει τη μία φιγούρα που βρίσκεται πιο ψηλά στην πυραμίδα. Το άλλο βέλος δείχνει ένα δεύτερο άτομο δίπλα στην λέξη «ασφάλεια». Μια άλλη φωτογραφία δείχνει ένα άτομο να πλησιάζει στην κορυφή και δίπλα την λεζάντα: «Ο φόβος δεν υπάρχει». Σε μια άλλη εικόνα, φαίνεται μια γυναίκα που δείχνει με το χέρι της μια μικροσκοπική φιγούρα κοντά στην κορυφή της πυραμίδας. Η επόμενη φωτογραφία κάνει ζουμ και δείχνει ένα emoji στέμμα στο κεφάλι της μορφής αυτής.

Nα σημειωθεί πως έχουν περάσει μόλις 2 μήνες από τότε που το κοινοβούλιο της Αιγύπτου κατέστησε παράνομη την αναρρίχηση σε μνημεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πυραμίδων. Τον Νοέμβριο, το κοινοβούλιο αποφάσισε πως οποιοσδήποτε βρεθεί να «σκαρφαλώνει σε αρχαιότητα χωρίς να έχει λάβει άδεια» θα βρίσκεται αντιμέτωπος με «τουλάχιστον έναν μήνα φυλάκιση και/ή με πρόστιμο όχι λιγότερο από 630 δολάρια και όχι περισσότερα από 6.305 δολάρια», σύμφωνα με το Ahram Online.
Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από μια σειρά περιστατικών που αφορούσαν τουρίστες στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Δανός φωτογράφος Αντρέας Χβιντ, είχε τραβήξει βίντεο με τον ίδιο και ένα μοντέλο επάνω στην πυραμίδα, όπου έβγαλαν τα ρούχα τους και πόζαραν σέξι, αναρτώντας την μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024