Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για έναν σφοδρότατο σεισμό και παρατήρησε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας.
Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το εν λόγω ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας δίνει συνήθως σεισμικές δονήσεις της τάξης των 7 Ρίχτερ.
Υπογράμμισε, δε, ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, καθώς λόγω του γεγονός ότι ήταν πολύ επιφανειακός ακολουθούν ισχυροί μετασεισμοί.
Αρκετά μακριά για να επηρεαστεί η Ελλάδα
Ερωτηθείς σχετικά, πάντως, επισήμανε ότι το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας είναι αρκετά μακριά για να συνδεθεί με τον ελληνικό χώρο.
Ο ίδιος πάντως παρατήρησε πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ένα ναι ή ένα όχι για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα.
Θα πρέπει να εκτιμήσουμε αναλυτικά τα δεδομένα που έχουμε, κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ