Γ. Παπαδόπουλος για σεισμό Τουρκίας : Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος – Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας.
Την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία εξέφρασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για έναν σφοδρότατο σεισμό και παρατήρησε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας.
Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το εν λόγω ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας δίνει συνήθως σεισμικές δονήσεις της τάξης των 7 Ρίχτερ.
Υπογράμμισε, δε, ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, καθώς λόγω του γεγονός ότι ήταν πολύ επιφανειακός ακολουθούν ισχυροί μετασεισμοί.
Αρκετά μακριά για να επηρεαστεί η Ελλάδα
Ερωτηθείς σχετικά, πάντως, επισήμανε ότι το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας είναι αρκετά μακριά για να συνδεθεί με τον ελληνικό χώρο.
Ο ίδιος πάντως παρατήρησε πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ένα ναι ή ένα όχι για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα.
Θα πρέπει να εκτιμήσουμε αναλυτικά τα δεδομένα που έχουμε, κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
- Δήμος Σερβίων: Πράσινο φως για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442