Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσμοί : «Παραγωγικές» οι συζητήσεις με την Αθήνα σχετικά με την πρόοδο και τις προκλήσεις

Θεσμοί : «Παραγωγικές» οι συζητήσεις με την Αθήνα σχετικά με την πρόοδο και τις προκλήσεις

Στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία υλοποίησης μεταρρυθμίσεων - κλειδιά που τέθηκαν σε εφαρμογή στο πλαίσιο του προγράμματος με τον ESM και οι δεσμεύσεις της Αθήνας, αναφέρεται στην ανακοίνωση των θεσμών, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί η στενή επικοινωνία με την Αθήνα.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι προκλήσεις που παραμένουν τέθηκαν στο επίκεντρο της 5ης μεταμνημονιακής αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, σηματοδοτώντας τη λήξη της αξιολόγησης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία υλοποίησης μεταρρυθμίσεων – κλειδιά που τέθηκαν σε εφαρμογή στο πλαίσιο του προγράμματος με τον ESM και οι δεσμεύσεις της Αθήνας, αναφέρουν, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί η στενή επικοινωνία με την Αθήνα.

Την ικανοποίησή του για τις επαφές με τους θεσμούς εξέφρασε νωρίτερα και το οικονομικό επιτελείο, μιλώντας για διαμόρφωση πρόσφορου εδάφους εν όψει του κρίσιμου Eurogroup στις 16 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση των Θεσμών

«Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισκέφθηκαν την Αθήνα από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου για την 5η μεταπρογραμματική αποστολή στην Ελλάδα.

[Στελέχη του ΔΝΤ συμμετείχαν στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής παρακολούθησης (PPM). Στελέχη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συμμετείχαν στο πλαίσιο του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης. Η προετοιμασία της αποστολής έγινε με τεχνικές συζητήσεις την περασμένη εβδομάδα.]

Η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, τις βασικές προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και τις προτεραιότητες σε επίπεδο πολιτικών.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αξιολόγηση της εφαρμογής συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων για τα τέλη του 2019 οι οποίες αναφέρονται στο παράρτημα της δήλωσης του Eurogroup του Ιουνίου του 2018, καθώς και στη γενική δέσμευση να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι μεταρρύθμισεις-κλειδιά οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας του ESM.

Η στενή επικοινωνία για τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής και τις προκλήσεις θα συνεχιστεί σε τακτική βάση.

Η 5η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα εκδοθεί τον επόμενο μήνα».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024