Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ηλεκτρική και coupe-SUV κατεύθυνση το νέο Citroen C4 Cactus

Σε ηλεκτρική και coupe-SUV κατεύθυνση το νέο Citroen C4 Cactus

To μοντέλο που θα αντικαταστήσει το C4 Cactus εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης προδίδοντας την διαφορετική όσο και πιο δυναμική σχεδίαση του. Το γαλλικό crossover αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του αρχικά στην έκθεση της Γενεύης υπό την μορφή πρωτοτύπου με την προοπτική να διατεθεί από τα τέλη της χρονιάς σε συμβατικές αλλά και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Φωτογραφίες: Automedia

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε τις πρώτες εικόνες του μοντέλου που πρόκειται να αντικαταστήσει το Citroen C4 Cactus και το οποίο κατά το τεκμήριο των λήψεων θα ακολουθήσει μια πιο αθλητική coupe SUV σχεδίαση, στοχεύοντας σε μια εντελώς διαφορετική όσο και δυναμική εμφάνιση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αντικαταστάτης του C4 Cactus αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης, αρχικά ως πρωτότυπο με την προοπτική να μετουσιωθεί σε έκδοση παραγωγής από τα τέλη της χρονιάς.

Επίσης όπως είναι γνωστό και με βάση την νέα πολιτική του ομίλου PSA, το νέο Citroen C4 Cactus θα διατεθεί τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Αφετηρία αναμένεται να αποτελέσει η ίδια αρχιτεκτονική με το πρόσφατο 2008 το οποίο, σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, σημαίνει ότι και το νέο C4 θα είναι διαθέσιμο με τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης 1,2 λίτρων και τετρακύλινδρους diesel 1,5 λίτρων. Επίσης σημαίνει ότι η ηλεκτροκίνητη έκδοση θα προσφέρει ισχύ 136 ίππων και 260 Nm ροπής όπως ακριβώς ισχύει και για e-2008.

Aνάλογη θα είναι και η μπαταρία καθώς θα αξιοποιηθούν συστοιχίες ιόντων λιθίου με απόδοση 50 kWh προσφέροντας αυτονομία 310 χλμ. Η φόρτιση αναμένεται να διαρκεί περίπου οκτώ ώρες με την συνδρομή επιτοίχιου φορτιστή 7,4 KW.

Eπίσης σημαντική προδιαγράφεται και η τεχνολογική αναβάθμιση σε επίπεδο gadgets όσο και συστημάτων υποβοήθησης με το C4 να επωφελείται από οθόνη αφής 10 ιντσών για το infotainment η οποία και θα εμπλουτιστεί με νέες διασυνδεδεμένες εφαρμογές και θα συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων ενώ αναμένεται να υιοθετήσει τα συστήματα υποβοήθησης που εξοπλίζουν και το 2008.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024