Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η διεθνής «συμπαράσταση» στην Ελλάδα και η τουρκική παγίδα των τετελεσμένων

Η διεθνής «συμπαράσταση» στην Ελλάδα και η τουρκική παγίδα των τετελεσμένων

Χωρίς αμφιβολία, ένας από τους ισχυρότερους μοχλούς πίεσης και αφύπνισης των ευρωπαϊκών κέντρων αποφάσεων, από τον γραφειοκρατικό τους εφησυχασμό, θα ήταν η ομόψυχη αγωνιστική παρουσία της ομάδας όλων των ελλήνων ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αποκαλυπτική επιστολή, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία καταδικάζεται φραστικά η επιθετική και αποσταθεροποιητική τακτική της Τουρκίας, εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, οσοδήποτε και αν βαθμολογείται θετικά, από την ελληνοκυπριακή πλευρά, δεν παύει εν τούτοις, ν’ αποτελεί ένα μέχρι στιγμής απλό και χωρίς πρακτική σημασία ευχολόγιο παρηγοριάς, προς τα πολιορκούμενα βάναυσα από τις ληστρικές διαθέσεις του διδύμου Ερντογάν-Τσαβούσογλου, κράτη της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το να διατυμπανίζονται εγκωμιαστικά σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μας δελτία, οι φιλικές προς Ελλάδα και Κύπρο δηλώσεις συμπαράστασης προς Αθήνα και Λευκωσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Παμπέο, ελάχιστα αυτό συνετίζει την αμείωτη πειρατική συμπεριφορά του Ερντογανικού καθεστώτος.

Απεναντίας, τόσο ο Ερντογάν όσο και οι Τσαβούσογλου και Ακάρ (αντιστοίχως Τούρκοι ΥΠΕΞ και Άμυνας) μόνον και μόνον επειδή εκ πείρας γνωρίζουν, ότι τέτοιες απειλές ρηματικής συμπαράστασης, δεν οδηγούν σε κυρώσεις, κατά των Τούρκων πειρατών, αλλά απλώς λειτουργούν ως «καφές παρηγοριάς» προς τους απειλούμενους αδελφούς λαούς Ελλάδας και Κύπρου, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το Ερντογανικό καθεστώς δοκιμάζει ως το τελευταίο χαρτί για ατιμώρητα τετελεσμένα γεγονότα εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου, ένα θερμοπολεμικό επεισόδιο εναντίον των δύο αδελφών χωρών.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αρκείται στην επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξάρει το ρόλο της Ελλάδας ως σημαντικού συμμάχου των ΗΠΑ και παράγοντα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, καταδικάζοντας αλλά με …ίσες αποστάσεις με την Ελλάδα τον πειρατικό επεκτατισμό της Τουρκίας. Και φυσικά χωρίς καμία οικονομική ή άλλη κύρωση.

Έτσι περίπου ξεκίνησε το 1974 από τον Ετσεβίτ, η διπλή εισβολή του Αττίλα 1 και 2 στην Κύπρο, που σύντομα εξελίχθηκε σε κατοχή του 38% της επικράτειας της ανεξάρτητης και κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά επακολούθησε και η …ανακήρυξη των κατεχομένων της Κύπρου στο παράνομο και κατσαπλιάδικο κατοχικό μόρφωμα της ΤΚΔΒΚ (Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου), που το αναγνώρισε λόγω θρησκευτικής ομοδοξίας με τους Τούρκους, μόνον το Πακιστάν!

Τα εγκληματικά και ατιμώρητα τετελεσμένα

Εδώ πλέον μιλάμε για το πιο απαίσιο διεθνώς παράδειγμα τετελεσμένων γεγονότων εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου. Οι επιεικέστατοι αυτοί χαρακτηρισμοί μου δεν αποτελούν …δυσφήμιση των Τούρκων, αλλά 100% τεκμηριωμένη καταγγελία για:

–     Προβολή από την Τουρκία της ΤΚΔΒΚ, ως «κυρίαρχου κράτους», που διεκδικεί … δικαιωματικά το ήμισυ των υποθαλάσσιων ενεργειακών πόρων της Κυπριακής ΑΟΖ. Και εν ονόματι αυτού του ληστρικού «επιχειρήματος», άρχισε ήδη το τουρκικό σκάφος «διαβούζ» γεωτρήσεις στο οικόπεδο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ.

–     Αδράνεια των ΗΠΑ και προσωπικώς του ιδίου του ΥΠΕΞ Μάικ Παμπέο, ο οποίος αντί να προετοιμάσει με το αμερικανό υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ τον κατάπλου μοίρας του 6ου αμερικανικού στόλου για την πολιορκία του τουρκικού «Γιαβούζ» στην Κυπριακή ΑΟΖ, πιστεύει ότι εξεπλήρωσε τις υποχρεώσεις του, με τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»…

–     Αδράνεια και του γεν. γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, διότι, στην εντελώς πρόσφατη Συνδιάσκεψη του Βερολίνου, για το Λιβυκό, φωτογραφήθηκε σχεδόν σφιχταγκαλιασμένος με τον αρχιπειρατή της ανατολικής Μεσογείου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μόνον και μόνον αυτές οι φιλικές (καθ’ υπόδειξη της φιλότουρκης Άνγκελα Μέρκελ) διαχύσεις του κυρίου Γκουτέρες αρκούν για να στιγματίσουν κατά τον πιο ανελέητο τρόπο τον σημερινό γεν. γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος, ή προσποιείται πως αγνοεί, ή πάσχει από αμάθεια και αμνησία, όταν όλοι οι προκάτοχοί του (Κουρτ Βαλτχάιμ, Χαβιέ Πέρες ντε Κουεγιάρ, Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, Κόφι Ανάν και Μπαν Κι-Μουν), σε περίπου δέκα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προσυπέγραψαν:

Ο σημερινός γεν. γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καιρός είναι να σεβαστεί τα περίπου 10 ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ, στα οποία οι προκάτοχοί του καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και κατοχή του 38% της κυπριακής επικράτειας από τον Αττίλα 1 και 2, αλλά και την ανακήρυξη των κατεχομένων στην Κύπρο, ως το ψευδοκράτος-μαϊμού της λεγόμενης ΤΚΔΒΚ (Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου).

α) Την καταδίκη της παράνομης εισβολής και κατοχής του 38% της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα και μάλιστα με όπλα του ΝΑΤΟ!

β) Τον χαρακτηρισμό και την αποκήρυξη του ψευδοτουρκοκυπριακού κράτους ως παράνομου, άρα και διαλυτέου, είτε από τους ίδιους τους Τουρκοκυπρίους και τους Τούρκους «εγγυητές» τους, ή από ειδικό στράτευμα του ιδίου του ΟΗΕ, σύμφωνα με το καταστατικό του, που δικαιολογεί στρατιωτικά μέτρα κατά «υπαίτιων απρόκλητων επιθέσεων»!

Το χρέος των ελλήνων ευρωβουλευτών

Χωρίς αμφιβολία, ένας από τους ισχυρότερους μοχλούς πίεσης και αφύπνισης των ευρωπαϊκών κέντρων αποφάσεων, από τον γραφειοκρατικό τους εφησυχασμό, θα ήταν η ομόψυχη αγωνιστική παρουσία της ομάδας όλων των ελλήνων ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ήδη, η Ευρωπαϊκή Commission έχει απερίφραστα καταδικάσει την πειρατική τακτική της Ερντογανικής Τουρκίας, στο Αιγαίο, την Κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο.

Όμως, για την αποτροπή του οποιουδήποτε θερμοπολεμικού τουρκικού επεισοδίου, που θα μπορούσε να δημιουργήσει ως τετελεσμένο γεγονός έναν Αττίλα 3 στην ελληνική και κυπριακή επικράτεια, το φρονιμότερο για τους ευρωβουλευτές μας όλων των κομμάτων θα ήταν, με τη συνδρομή πολλών άλλων ευρωβουλευτών από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, να προκαλέσουν σύγκληση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όχι απλώς για τη φραστική καταδίκη του τουρκικού «Εξπρές του Μεσονυκτίου» αλλά και για την με βαρύτατες κυρώσεις οριστική απομόνωσή του από τον ευρωπαϊκό πολιτικό-πολιτιστικό κορμό.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024