Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραγουάη : Η επιδημία του δάγκειου πυρετού έπληξε και τον πρόεδρο της χώρας

Παραγουάη : Η επιδημία του δάγκειου πυρετού έπληξε και τον πρόεδρο της χώρας

Ο 48χρονος πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Αμπντο Μπενίτες αισθάνθηκε αδιαθεσία και διέκοψε περιοδεία του στο εσωτερικό της χώρας.

Ο πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Αμπντο Μπενίτες είναι πλέον ένας ακόμη από τους ασθενείς που μολύνθηκαν από την επιδημία δάγκειου πυρετού η οποία εξαπλώνεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Χούλιο Ματσολένι.

Διέκοψε περιοδεία

Ο 48χρονος αρχηγός του κράτους αισθάνθηκε αδιαθεσία και διέκοψε περιοδεία του στο εσωτερικό της χώρας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο C9N.

«Εχουμε πλέον τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος τα οποία πρακτικά επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος έχει δάγκειο» πυρετό, είπε ο Ματσολένι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο Αμπντο βρίσκεται σε «πολύ καλή κατάσταση», διαβεβαίωσε ο υπουργός. Θα τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση για 48 ώρες και κατόπιν θα συνεχίσει κανονικά την άσκηση των καθηκόντων του, πρόσθεσε ο Ματσολένι.

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί πως ο πρόεδρος εμφάνισε τα συμπτώματα της μόλυνσης από τον δάγκειο πυρετό, ιδίως πυρετό και έντονους πόνους σε μύες.

Πάνω από 1.800 κρούσματα

Στην Παραγουάη έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 1.800 κρούσματα δάγκειου πυρετού και ο αριθμός τους αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με ταχύτητα, επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Οι υγειονομικές αρχές διαθέτουν τα απαραίτητα φάρμακα σε επαρκείς ποσότητες και η κυβέρνηση προσέλαβε εκατοντάδες επιπλέον επαγγελματίες του τομέα της υγείας, διαβεβαίωσε ο Ματσολένι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διαπιστώνει ότι το ξέσπασμα επιδημιών δάγκειου πυρετού, ο οποίος οφείλεται σε ιό που μεταδίδεται στον άνθρωπο από τσιμπήματα κουνουπιών-φορέων, είναι πιο συχνό και παίρνει αισθητά μεγαλύτερη έκταση τις τελευταίες δεκαετίες.

Η πιο βαριά μορφή του δάγκειου πυρετού μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024