Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανεξέλεγκτος ο κοροναϊός: Και τρίτη πόλη σε καραντίνα - Ακυρώνουν εκδηλώσεις της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Ανεξέλεγκτος ο κοροναϊός: Και τρίτη πόλη σε καραντίνα – Ακυρώνουν εκδηλώσεις της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Τρεις πόλεις στην Κίνα μπήκαν σε καραντίνα μέσα σε μία μέρα.

Με ανεξέλεγκτους ρυθμούς εξαπλώνεται ο κοροναϊός στην Κίνα, καθώς μέσα σε μία μέρα… έχουν μπει σε καραντίνα τρεις πόλεις.

Οι πόλεις που έχουν μπει σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού είναι η Γουχάν, η Χουνγκκανγκ και η Εζού.

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες μόνο καθησυχαστικοί δεν είναι καθώς προειδοποιούν πως …. «Τα χειρότερα έπονται».

«Τα κακά νέα είναι ότι τα χειρότερα έπονται καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται», προειδοποίησε συγκεκριμένα ο ερευνητής Λάρι Χιου.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλούν και οι εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με τους οποίους ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόνο στην πόλη Ουχάν μπορεί να φθάσει τις τέσσερις χιλιάδες και στη χειρότερη περίπτωση να αγγίξει τις 9.700.

Πάντως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 600 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 17 θάνατοι.

Ακυρώνουν εκδηλώσεις της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Ο κοροναϊός ακύρωσε όλες τις κινεζικές μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

«Για να καταπολεμήσουμε την επιδημία του κοροναϊού, να προστατεύσουμε τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων, να μειώσουμε τη μαζική συγκέντρωση και να εξασφαλίσουμε στους ανθρώπους μια αρμονική και ειρηνική κινεζική πρωτοχρονιά, αποφασίστηκε η ακύρωση όλων των εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, σήμερα», αναφέρει το κυβερνητικό Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Πεκίνου, ενώ τρεις πόλεις βρίσκονται σε καραντίνα και 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, ενώ άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό στους 25.

«Οι πολίτες ενισχύουν τα προληπτικά μέτρα και στηρίζουν την απόφαση. Θα ενημερώσουμε τις αλλαγές πολιτικής με την εξέλιξη της επιδημίας … Και ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες μια ευτυχισμένη πρωτοχρονιά », συνεχίζει η δήλωση σχετικά με την ακύρωση εκδηλώσεων για τον περιορισμό του κοροναϊού.

Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τον κοροναϊό

  •  Στις 14.00 σήμερα (τοπική ώρα), ο αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν στα 671, σύμφωνα με κινεζικές περιφερειακές επιτροπές υγείας. Νωρίτερα σήμερα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας είχε επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν πάνω από 570 κρούσματα και 17 θάνατοι.
  • Η Ταϊλάνδη έχει αναφέρει τέσσερα κρούσματα και η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και οι ΗΠΑ από μία περίπτωση η κάθε χώρα. Οι ασθενείς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι είτε κάτοικοι της Ουχάν ή είχαν πρόσφατα επισκεφθεί την πόλη.
  •  Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή.
  • Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον νέο ιό, ο οποίος σύμφωνα με την Κίνα μεταλλάσσεται. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, υπάρχουν στοιχεία για μετάδοση του μέσω της αναπνευστικής οδού.
  • Σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες, ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους από τα φίδια, αλλά ο σύμβουλος της κινεζικής κυβέρνησης σε θέματα υγείας Τζονγκ Νάνσαν αναφέρει ότι μπορεί να ξεκίνησε από ασβούς και αρουραίους.
  •  Το έως πρότινος άγνωστο στέλεχος του ιού εκτιμάται ότι εμφανίστηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς σε αγορά της Ουχάν όπου γίνεται παράνομο εμπόριο άγριων ζώων.
  •  Η Ουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς της πόλης και οι πτήσεις προς άλλους προορισμούς.
  •  Οι κάτοικοι της Ουχάν έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία της πόλης προκειμένου να υποβληθούν στις σχετικές εξετάσεις καθώς και σε βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ για προμήθειες.
  • Η γειτονική Χουανγκγκάνγκ, μια πόλη 6 εκατομμυρίων ανθρώπων, επίσης προχωρά από σήμερα τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα) σε αναστολή των δρομολογίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς και απαγορεύει την πρόσβαση σε στεγασμένους χώρους εκδηλώσεων, όπως σινεμά και internet cafes.
  • Τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Μέση Ανατολή καθώς και σε ασιατικές χώρες έχουν εντείνει τους ελέγχους των επιβατών. Η Ρωσία έχει εντείνει τους ελέγχους στα σημεία εισόδου.
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποφασίσει σήμερα εάν θα κηρύξει «κρίση παγκόσμιας εμβέλειας για τη δημόσια υγεία», κάτι που θα εντείνει περαιτέρω τα μέτρα που λαμβάνονται παγκοσμίως.
  • Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν σήμερα πτώση, με τις μετοχές στην Κίνα να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων οκτώ και πλέον μηνών, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση του ιού.

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024