Αιχμηρή ανακοίνωση για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την εμπλοκή της στη υπόθεση του Mr Bitcoin εξέδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Κόκκινο πανί» αποτελεί για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, συνηγόρους του Αλεξάντερ Βίνικ (γνωστού και ως Mr Bitcoin), η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, την ώρα που ο εντολέας τους συνεχίζει για 34η μέρα την απεργία πείνας και ζητά απόδοση δικαιοσύνης.

«Δηλητηριώδη» ανακοίνωση για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την εμπλοκή της στη υπόθεση του Βίνικ εξέδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με αφορμή την εκλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου στη θέση της ΠτΔ, η δικηγόρος και πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» προχωρεί σε μία ενδεικτική ανασκόπηση των δικαστικών που ανέλαβαν πολιτειακά αξιώματα:

Κωνσταντόπουλος για Mr Bitcoin: Πρωτοφανής και αηδιαστικός παρεμβατισμός στην υπόθεσή του

Tην Τρίτη, έλαβε χώρα συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του Mr Bitcoin.

Σε αυτήν μίλησαν και οι δύο συνήγοροι του Αλεξάντερ Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Εξοργισμένος, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την αντιμετώπιση της ελληνικής δικαιοσύνης απέναντι στον Βίνικ.

«Εύχομαι να μη συμβεί τίποτα στον άνθρωπο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απεργία πείνας. ΗΠΑ και Γαλλία διώκουν τον Βίνικ για κάτι που δεν διώκεται στην Ελλάδα. Περιφρονείται και η διεθνής νομιμότητα, στη χώρα. Να μας δοθεί μια επίσημη εξήγηση γιατί καταπατώνται όλα, ώστε να γίνει η υπακοή σε κάποιες εντολές».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος θύμισε ανάλογες υποθέσεις, όπως την υπόθεση Πόλε, την υπόθεση Ρασίντ και την υπόθεση Μουρίτσιο Φολίνι.

Παράλληλα, εξηγεί ότι η υπόθεση Βίνικ είναι ιδιαίτερη και ότι θα βλάψει τις ελληνορωσικές σχέσεις:

«Δεν είναι μια τυπική υποθεση η έκδοση Βίνικ. Χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την επίδειξη ενός πρωτοφανούς και αηδιαστικού παρεμβατισμού. Μετά από μεγάλο διάστημα ψυχρότητας στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας, κατά την επίσκεψη Δένδια στη Μόσχα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ έθεσε ως πρώτο θέμα την επελευθέρωση Βίνικ. Ο Έλληνας Υπουργός απάντησε ότι θα το κάνει. Η ρωσική κυβέρνηση είπε δημόσια ότι την κορόιδεψαν».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις έκδοσης του Βίνικ σε Γαλλία, ΗΠΑ, είπε ότι πρόκειται για «αυτοεξευτελισμό της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία».

Παράλληλα, ο έμπειρος νομικός τόνισε ότι πρόκειται για ακύρωση της εκτίμησης του πολίτη απέναντι στη δικαιοσύνη και τη δικαστική λειτουργία.

«Είναι πρωτοφανές να γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις πίσω από την πλάτη των δικαστικών θεσμών. Απαράδεκτη η στάση των δικηγορικών συλλόγων. Θα έπρεπε να υπερασπιστούν το αγαθό της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει νόμιμο αίτημα έκδοσης του Βίνικ. Μπορούσε να επιλέξει την έκδοση στην πατρίδα του. Προκλητικό το ότι αποφασίζεται η έκδοση στη Γαλλία. Αδιανόητο το ότι δεν εξηγείται η μη έκδοση του στη Ρωσία. Δεν έχει να κάνει μόνο με έναν άνθρωπο που βρίσκεται στα όρια της ζωής. Δεν γίνεται η μόνη γραμμή άμυνας του, να είναι η διακινδύνευση της ζωής του με απεργία πείνας».

Από τις βολές του δεν ξέφυγε και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Από πότε παραβιάζεται έτσι η δικαιοσύνη από Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου. Πως γίνεται να παίρνει την υπόθεση από τα χέρια του ανωτάτου δικαστή, να τη διαγράφει από το πινάκιο και να επισπεύδει την διαδικασία;».

Το βράδυ της Τρίτης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε την παρακάτω εξέλιξη:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr